koszt poziomowania ścian
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
koszt poziomowania ścian
Witam chciałbym się dowiedzieć ile by kosztowało wypoziomowanie ściań (za pomocą gipsu - w grę wchodzi tylko metoda "na mokro". ) w pokoju o wymiarach 3,10x5,5m oraz zerwanie starej klepki, wylewka i położenie paneli. Piszę tutaj żeby jakoś się zorientować i nie przepłacić wykonawcy.
Re: koszt poziomowania ścian
Koszta zależą od materiałów użytych i jak gruba warstwę materiału edzie tzeba nałoży na wypoziomowanie ściany, oraz grubość wylewki w zależności od materiału zastosowanego wylewki samopoziomujace są droższe i dłużej wiążą ręczne tańsze ale wymagają wiecej pracy można je łączyć w taki spośó że jak gruba warstwa będzie to najpierw ręczną po wyschnięciu sapomoziomującą.
poza tym na mokro nie zawsze znaczy na czysto....w zasadzie nigdy nie znaczy na czysto
-
jacenty800
- Superużytkownik

do chormi.nie bede sie tu rozpisywał na temat cen bo to dla mnie jest bez sensu.jak chcesz to mozesz sobie poszukac najtanszych po to by zaoszczedzic na robociznie i mozesz sie przejechac.wtedy zaplacisz 2 razy wiecej.pamietaj ze tynki na mokro mam tu na mysli blauband lub multi finish nie polozy byle kto.a jak spartoli bedziesz to ogladac latami albo zaplacisz 2 raz i bedzie kupa kurzu w domu.wez ekipe najlepiej juz sprawdzona ktorej roboty juz widziałes taka ktora oprucz tego ze skasuje jakies tam pieniadze to doradzi zrobi szybko i dobrze
[quote="jacenty800"]do chormi.nie bede sie tu rozpisywał na temat cen bo to dla mnie jest bez sensu.jak chcesz to mozesz sobie poszukac najtanszych po to by zaoszczedzic na robociznie i mozesz sie przejechac.wtedy zaplacisz 2 razy wiecej.pamietaj ze tynki na mokro mam tu na mysli blauband lub multi finish nie polozy byle kto.a jak spartoli bedziesz to ogladac latami albo zaplacisz 2 raz i bedzie kupa kurzu w domu.wez ekipe najlepiej juz sprawdzona ktorej roboty juz widziałes taka ktora oprucz tego ze skasuje jakies tam pieniadze to doradzi zrobi szybko i dobrze[/quote
....nic dodac nic ujac....
....nic dodac nic ujac....
- grupa-remontowa
- Aktywny

- Kontakt:
Trzeba duuuuuużo gipsu aby te ściany wypoziomować.