Jakie meble pasują do stylu minimalistycznego?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Jakie meble pasują do stylu minimalistycznego?
jakie meble będą pasowały do minimalistycznie urządzonego salonu?
- grupa-remontowa
- Aktywny

- Kontakt:
Re: Jakie meble pasują do stylu minimalistycznego?
myślę, że więcej informacji na ten temat możesz znaleźć tu: .klubdobrejenergii.pl/dobra_energia_dla_twojego_domu.html/595/Wystroj_wnetrza__a_samopoczucie/ mi się przydało, kiedy szukałam nieco więcej na temat stylu rustykalnego, ponieważ uwielbiam ciepłe i przytulne wnętrza:)
- addatelier
- Początkujący

- Kontakt:
Proste, horyzontalne formy, jednobarwne...
w prostej formie, jednokolorowe, szklane, mogą również występować elementy metalowe, chodzi mi np. o coś takiego: //myin.pl/stol-lady-margot-sword-czarny-szklany,4358.html po prostu nie może być za dużo dekoracji, ozdób, a jak już to jedynie te praktyczne [zegar, ciekawy kalendarz]
Jaki masz kolor ścian? Co ma przeważać w salonie/pokoju? Drewno, stal...inne materiały? Chcesz skórę na meblach czy raczej materiał? W jakich kolorach się dobrze czujesz i jaki jest metraż pokoju - wtedy doradzę co mogę 
-
YorkSalonMeblowy
- Zainteresowany

Dokładnie tak. Napisz szczegóły i wtedy bedzie można coś doradzic. Wg mnie do styl minimalistyczny powinien miec swoje oryginalne i niepowtarzalne wnętrze.
I jak ruszyła się coś z tymi pomysłami na meble - strasznie mnie interesuje ten temat i mogłaby jeszcze na nim posiedzieć i pogadać więc jak ktoś ma coś fajnego na oku albo jakieś innowacyjne pomysłu - np. połączenie stylu minimalistycznego ze starymi wiktoriańskimi meblami (w ograniczonym składzie) to czekam na ciąg dalszy rozmowy..... Pozdr
Do stylu minimalistycznego pasują meble minimalistyczne bądź lekko ekscentryczne - mogą stanowić jedyną ozdobę wnętrza urządzonego w tym stylu. Na myin.pl widziałam na przykład krzesło Lady Margot. Świetny nietypowy mebel.
Ten sklep jest rewelacyjny. Świetna oferta w sam raz dla młodych, nowoczesnych klientów. Strasznie mnie cieszy fakt, że ludzie zaczynają urządzać swoje mieszkania z pomysłem - że tez te czasy w końcu nadeszły. Widać czasem warto przyoszczędzić i poczekać żeby kupić coś naprawdę oryginalnego a nie kupować byle było.
-
dzwoneczek
- Początkujący

Jakoś tak mi się skojarzył styl minimalistyczny ze skandynawskim, ale to raczej nie to samo. W każdym razie jak chce się urządzić mieszkanie w stylu minimalistycznym, to na pewno trzeba kupić proste meble np. takie -www.meblopol.net/sklep_foto/03-foscari-aranzacja-10.jpg
Dobrze jest tez pamiętać, żeby nie kupować zbyt wielu ozdób, bo to raczej przy takiej koncepcji niewskazane.
Dobrze jest tez pamiętać, żeby nie kupować zbyt wielu ozdób, bo to raczej przy takiej koncepcji niewskazane.