Piwnica drzwi skobel

Nie zapominajmy o takich pomieszczeniach jak garaż, suszarnia, spiżarka. Jak wykorzystać przestrzeń w naszych domach na takie miejsca, czy są one potrzebne? Dowiedz się, co inni sądzą na ten temat.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

Brahin
Początkujący
Początkujący

Piwnica drzwi skobel

Post autor: Brahin »

Witam. Jakiś czas temu włamali mi się do piwnicy przecinając skobel w dwóch miejscach i zdejmując kłódkę.

Wczoraj poszedłem do sklepu, kupiłem skobel (rysunek 1.)

Wykułem ze ściany stary, dziura zrobiła się na wylot, tyle że z drugiej strony jest już piwnica sąsiadów i wejść do środka nie mogłem. (Rysunek 2.)

Tak więc w otwór wrzuciłem zaprawę (którą wcześniej znalazłem w domu) wsadziłem skobel i tyle. Już wiem że źle zrobiłem bo z łatwością wychodzi ze ściany.

Tak więc żeby się dostać będę musiał w swojej piwnicy wykuć kawałek ściany.

Pytanie. Jakiej zaprawy użyć? Gdzie w Warszawie można kupić małą ilość powiedzmy 1kg bo ja znajduję tylko paczki po 25Kg.

Na końcu skobla powinna być jakaś metalowa płytka czy coś w tym rodzaju, dostępu do spawarki nie mam więc myślę o dwóch nakrętkach i między nimi kawałek metalu. Czy to się sprawdzi?

Rysunki:

1. -img143.imageshack.us/i/beztytuuogb.jpg/
2. -img16.imageshack.us/i/beztytuu222ny.jpg/
czerwona przerywana linia wyznacza granicę piwnic. Z czego moja jest po prawej stronie.

jacenty800
Superużytkownik
Superużytkownik

Re: Piwnica-drzwi-skobel

Post autor: jacenty800 »

najlepiej na cx 5 z ceresitu tylko przeczytaj na opakowaniu bo moment twardnieje-wszystko przygotowac jak nalezy zmoczyc woda rozrobic szybko upchac szpachelka i po zabawie za 5 min mozna zamykac drzwi.zdaje sie ze sa małe opakowania ale produkt nie jest tani.

Brahin
Początkujący
Początkujący

Post autor: Brahin »

jacenty800 pisze:najlepiej na cx 5 z ceresitu tylko przeczytaj na opakowaniu bo moment twardnieje-wszystko przygotowac jak nalezy zmoczyc woda rozrobic szybko upchac szpachelka i po zabawie za 5 min mozna zamykac drzwi.zdaje sie ze sa małe opakowania ale produkt nie jest tani.
Daj mi proszę całą nazwę i co to jest? Zaprawa? Klej czy co?
I w jakiej orientacyjnej cenie może być 1kg?

jacenty800
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: jacenty800 »

-netgips.pl/index.php?products=product&prod_id=479 co do cent tych małych nie wiem ale poszukaj w intern

Przemek

Re: Piwnica drzwi skobel

Post autor: Przemek »

Panowie prosze dodajcie zdjęcia do galerii
nich inni też zobaczą

samouk

Re: Piwnica drzwi skobel

Post autor: samouk »

Brahin pisze: myślę o dwóch nakrętkach i między nimi kawałek metalu. Czy to się sprawdzi?
Nie sprawdzi :!: Każdy mechanik wie, że dwie nakrętki powinny się STYKAĆ (są zaciśnięte na gwincie), aby całość była zabezpieczona przed odkręceniem.

Pozdr.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomieszczenia inne”