Co lepiej na łaczenia siatka czy bandaz ?
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Co lepiej na łaczenia siatka czy bandaz ?
witam mam taki dylemat nie wiem co dac na laczenia płyt gipsowych siatke cz bandaz a mam do wykonania całe podasze myslałem nawet zeby dac siatke i dodatkowo wtopić bandaz, i czy w na rożnikach scian i łaczenia sufitu ze sciana tez dawac siatke i szpachlowac czy moze zostawic minimalna szpare i przejechac akrylem? Byl bym bardzo wdzieczny za pomoc POZDRAWIAM
- gambit65
- rekomendowany doradca
- Kontakt:
Re: Co lepiej na łaczenia siatka czy bandaz ?
Najlepsza jest taśma np: tuff-tape
A jak bym dał siatke i do tego wtopił bandaz
- gambit65
- rekomendowany doradca
- Kontakt:
Zrobisz jak chcesz . Taśma jest gwarancją że nie będziesz miał pęknięć.
A na laczenia miedzy scianami i sofitem tez sie daje ta tasme i szpachluje czy tylko sie akryluje ?
My robimy tak :
Łączenia płyt pionowe (wzdłuż) - siatka
łączenia poziome ( po tej krótszej stronie) - bandaż
Na krawędzie kątownik
Na łączeniach ze ścianami , sufitami Akryl.
Łączenia płyt pionowe (wzdłuż) - siatka
łączenia poziome ( po tej krótszej stronie) - bandaż
Na krawędzie kątownik
Na łączeniach ze ścianami , sufitami Akryl.
Czyli nie dajecie nic na łaczenia sciany ze sciana i sofitu ze sciana zadnej siatki czy bandaża tylko sam akryl na koniec ?
Sam akryl. Pan gambit podał taśme tuff-tape z tego co oglądałęm ona mogłaby być na łączenia wiadomo lepiej by było. Ale tak jak już napisałem my dajemy sam akryl i nie jest źle.
- gambit65
- rekomendowany doradca
- Kontakt:
Przy ścianach taśmy ślizgowe zamaskowane taśmą orginale ze złotymi napisami. Krótkie boki płyty frezowane i podparte profilem CD wypełnione gipsem z włókniną zamaskowane taśmą tuf-tape.
Mam jeszcze jedno pytanie na skosach zamiast wieszaków wzdłuż krokwi chcialem przykrecic stelaż a potem do niego stelaż w poprzek i połapac go żabkami tak jak w soficie podwieszanym podwójnym co wy na to?
Jesli chodzi o samo szpachlowanie to zdecydowanie polecam taśmę papierową np. sheetrock na każdym łączeniu (między sufitem a ścianą także)
Wiem z doświadczenia że warto zainwestować troszkę więcej a efekt będzie zadowalający
Wiem z doświadczenia że warto zainwestować troszkę więcej a efekt będzie zadowalający
Popieram stosuje tylko papierową tasme na wszystkie łączenia warunek prawidłowy podwojny stelaż, i odpowiednie gladzie gipsowewitia2807 pisze:Jesli chodzi o samo szpachlowanie to zdecydowanie polecam taśmę papierową np. sheetrock na każdym łączeniu (między sufitem a ścianą także)
Przykręcenie płyt to kosmetyka ważne co pod spodem Zapraszam Profesjonalnie