Z góry dziękuję i liczę na szybkie odpowiedzi
Podbitka dachowa, a ocieplenie budynku
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Podbitka dachowa, a ocieplenie budynku
Co najlepiej zrobic najpierw aby nie utrudnić sobie dalszej pracy?? Podbitkę dachową czy ocieplenie elewacji?? i jeśli ktoś miał dobra firmę zajmującą się tymi sprawami z podkarpackiego najlepiej z okolic Łańcuta to bardzo prosze o polecenie
I believe in angels, something good is in everything I see...
Re: Podbitka dachowa, a ocieplenie budynku
Gdy mam wybór to wolę najpierw zrobić podbitkę nie ma problemu z mocowaniem a później ocieplenie dokładniej dochodzi do podbitki .
Patrz swoim wnętrzem a zobaczysz więcej..
Dzięki za odpowiedź
Pozdrawiam
Pozdrawiam
I believe in angels, something good is in everything I see...
-
Przemek
A ociepleni ściany kolankowej i murłaty?Gdy mam wybór to wolę najpierw zrobić podbitkę nie ma problemu z mocowaniem a później ocieplenie dokładniej dochodzi do podbitki .
Jak to później przeprowadzić, raczej nie wykonywalne i w zimie pewny lód od strony murłaty w domu. Oglądałem już takie przypadki " panie dach przecieka", a później okazuje się że ktoś pomylił kolejność prac.
A ruszt do posufitki można robić na "elkach", czy też kozłach jak to woli i kontre lub łate przy ścianie mocowana do nich.
-
MistrzJan
- Superużytkownik

Zgadza się . Podbitka po ociepleniu i najlepiej po fakturze ( murarze nie pobrudzą) Jan.
najpierw elewacja, czasem podbitki zachodzą sporo na mury bez docieplenia może przemarzać w tym miejscu, poza tym nie spaprają ci jej
Oczywiscie ze najpierw docieplenie a pozniej podbitka. Bron boze nie rób tak jaj ci doradza hunter2.
-
DeszczWTwarz
- Zainteresowany

Tak jak mówią przedmówcy, najpierw ocieplenie, choćby sam styropian później podbitka.
Praktyk
-
agnieszka71
Siema
Znalazłem ciekawą stronkę z opisanymi tematami budowlanymi
Jak ktoś tak jak ja jest w tech. budowlanym , albo wyżej zapewne mu się przyda ponieważ mądrze tam piszą
Strona to: spam
Nie bierzcie tego jak reklamy , chcę tylko pomóc potrzebującym
Miłego dnia
Znalazłem ciekawą stronkę z opisanymi tematami budowlanymi
Jak ktoś tak jak ja jest w tech. budowlanym , albo wyżej zapewne mu się przyda ponieważ mądrze tam piszą
Nie bierzcie tego jak reklamy , chcę tylko pomóc potrzebującym
Miłego dnia