Materiał na ściany do piwnicy
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Re: Materiał na ściany do piwnicy
A nie wiem teraz gdzie, ale gdzieś czytałem, że robi się wylewkę na ściany do piwnicy, chyba, że źle przeczytałem i chodziło o fundamenty.
Czyli jednak chodziło o fundamenty?
-
Mariusz Bednar
- Aktywny

Chyba raczej, lac specjalnie lawe zeby byla sciana fundamentowa piwnicy? nie spotkałem sie chyba ze to fundament niski to tak ale nie taki ktory ma onad 2mtr wysokosci.
Chyba jednak masz rację
a w przypadku jak buduje się piwnicę, to spokojnie można użyć zwykłych bloczków betonowych, czy lepiej komórkowego. Jak to się ma do "klimatu" w środku?
-
Mariusz Bednar
- Aktywny

Jak dobrze wszystko wykonasz hydroizolacje scian wylewki itp i wentylacja to bedzie wszystko w porządku 
odpowiedź ci się nie spodoba
jak użyjesz BK a z jakichś przyczyn sp... izolacje to faktycznie będziesz miał klimat
po 1 nie kombinować bo boli , szkodzi i kosztuje .
pozdrawiam
jak użyjesz BK a z jakichś przyczyn sp... izolacje to faktycznie będziesz miał klimat
pozdrawiam
-
Mariusz Bednar
- Aktywny

MTW
ty w sensie ze ze zwyklych nie ma co kombinowac czy jak?
ty w sensie ze ze zwyklych nie ma co kombinowac czy jak?
MTW miał chyba na myśli to, że trza brać bloczki betonowe, najzwyklejsze do piwnic i nie kombinować, bo można na tym stracić.
Zdanie moje jest takie, że faktycznie kombinacje nie mają sensu, chyba, że potrafi się kombinować. Jak ktoś potrafi kombinować to mu wyjdzie na lepsze.
Zdanie moje jest takie, że faktycznie kombinacje nie mają sensu, chyba, że potrafi się kombinować. Jak ktoś potrafi kombinować to mu wyjdzie na lepsze.
-
Mariusz Bednar
- Aktywny

co wy gadacie?
to i najprostsze rozwiazanie mozna skopac, nalezy miec dobra ekipę prawdziwych fachowców a nie z przypadku...
to i najprostsze rozwiazanie mozna skopac, nalezy miec dobra ekipę prawdziwych fachowców a nie z przypadku...
Zgadzam się w zupełności, mowa o tym, że kombinować można, właśnie jak się wie jak i kiedy ma się dobrą ekipę.
-
Mariusz Bednar
- Aktywny

co do BK na piwnice
jezeli chcesz miec piwnice uzytkowa i korzystac z niej to czemu nie wykorzystac tego materiału na nia, moze i zwiekszasz koszty budowy ale cos za cos plus dobra izolacja i nie ma problemu.
Mattias (normalnie jak sledz sorki ale skojarzylo mi sie jakos
)
mozna kombinowac zalezy co dla kogo jest kombinatorstwem, ale jezeli jestes swiadom tego co robisz i znasz ryzyko to po co kombinowac.
jezeli chcesz miec piwnice uzytkowa i korzystac z niej to czemu nie wykorzystac tego materiału na nia, moze i zwiekszasz koszty budowy ale cos za cos plus dobra izolacja i nie ma problemu.
Mattias (normalnie jak sledz sorki ale skojarzylo mi sie jakos
mozna kombinowac zalezy co dla kogo jest kombinatorstwem, ale jezeli jestes swiadom tego co robisz i znasz ryzyko to po co kombinowac.
-
Mariusz Bednar
- Aktywny

kosztuje rozumiem, mozna zaoszczedzic troche groszaMTW pisze:odpowiedź ci się nie spodoba
pozdrawiam
ale jak ma mnie to zabolec? a tymbardziej zaszkodzic? bo jakos nie lapie argumentow
Hehe to z rybą też ostatnio zauważyłem 
Co do kombinowania, skoro już tak w to poszliśmy, zmierzam do tego, że kombinowanie może wyjść na dobre, ale trzeba wiedzieć jak kombinować i trzeba mieć ekipe, która dobrze kombinacje wprawi w życie.
Co do kombinowania, skoro już tak w to poszliśmy, zmierzam do tego, że kombinowanie może wyjść na dobre, ale trzeba wiedzieć jak kombinować i trzeba mieć ekipe, która dobrze kombinacje wprawi w życie.
-
Mariusz Bednar
- Aktywny

hehe
jezeli o takim kombinowaniu to rozumiem
ale ekipa musi byc I klasa
jezeli o takim kombinowaniu to rozumiem
ale ekipa musi byc I klasa
-
Mariusz Bednar
- Aktywny

a co sadzicie o cegle na fundament? nie piwnice tylko na fundament?
zaryzykowali byście?
zaryzykowali byście?