Witam Was to mój debiut tutaj także nie zawiedżcie mnie:):) opisze krotko sytuacje. to dom z lat 50 tych, dom jest na lekkim wzniesieniu, częśc piwnicy jest 1,70 pod ziemią a druga część wogóle nie jest pod ziemią. odwodnienie było robione poczatkiem lat 80tych. na fundament(pustaki hasiowe+coś tam), była dawana papa, po lewej i po pprawej są studzienki od odwodnienia. ja w tym podpiwniczeniu nie mam zamiaru mieszkać, bede mieszkał na 1 piętrze. w połowie tego podpiwniczenia była robiona nowa wylewka a w tej drugiej nie i tam własnie podczas opadów deszczu pojawia sie sporo wody. fundament od srodka jest suchy, ta nowa wylewka jest sucha. Moje pytania:
1: jaką izolacje dac na fundamenty?
2: robić nowe odwodnienie opaskowe dookoła budynku?? czy tylko u góry skoro jest częściowo tylko podpiwniczony?
3: jakie materiały użyć do nowych wylewek w tej drugiej części??
4: jak połączyć nowe wylewki w podpiwniczeniu z fundamentami żeby poimiedzy nimi nie było przecieku??
Z góry dziekuje
wymiana odwodnienia i posadzka w podpiwniczeniu
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
tylkoon
Re: wymiana odwodnienia i posadzka w podpiwniczeniu
hmmm jest tutaj ktokolwiek kto może pomóc???
Re: wymiana odwodnienia i posadzka w podpiwniczeniu
Podłączam się do pytania, gdyż mam podobny dom (1968r) i brak profesjonalnego odwodnienia. Przy większych opadach deszczu spod wylewki pojawia się woda. Grunt żwirowy