Rokietnica Poznań Prośba o opinie o developerze
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Rokietnica Poznań Prośba o opinie o developerze
Witam. Nadszedł czas by kupić własne M i jak każdy przed podjęciem życiowej decyzji próbuję zasięgnąć rad z wielu stron by wysunąć końcowe wnioski.
Dokładnie rzecz biorąc interesuje mnie Państwa opinia na temat firmy Hausner z Poznania która powoli zacznie kolejną inwestycję w Rokietnicy. Jeden ich budynek już stoi a za niedługo ma ruszyć budowa następnego. Z oferty wybraliśmy z partnerką mieszkanie 3 pokojowe o metrażu 68,58m na pierwszym piętrze. Bardzo proszę o jakiekolwiek opinie, doświadczenia z developerem i inne spostrzeżenia na temat omawianej inwestycji.
Dokładnie rzecz biorąc interesuje mnie Państwa opinia na temat firmy Hausner z Poznania która powoli zacznie kolejną inwestycję w Rokietnicy. Jeden ich budynek już stoi a za niedługo ma ruszyć budowa następnego. Z oferty wybraliśmy z partnerką mieszkanie 3 pokojowe o metrażu 68,58m na pierwszym piętrze. Bardzo proszę o jakiekolwiek opinie, doświadczenia z developerem i inne spostrzeżenia na temat omawianej inwestycji.
Re: Rokietnica Poznań Prośba o opinie o developerze
Witam, my z żoną również jestesmy zaintersowani tą ofertą, i również nie mozemy znalezc wielu opinii o tym deweloperze, jesli państwo bedą mieli jakies informacje prosze o informacje na maila michal.nawrot@vp.pl. My takze jestesmy na poczatku drogi w wyborze naszego M dlatego chetnie posłuchamy opinii innych jak równiez podzielimy sie wlasnymi doswiadczeniami. Pozdrawiamy
mnawrot
Póki co zdołaliśmy się dowiedzieć, że największym minusem do tej pory były błędy techniczne przy budowie (kratki wentylacyjne z odwróconym ciągiem powietrza, źle osadzone okna itp. ) Podobno ekipa która stawiała pierwszy blok często nadużywała sobie alkoholu więc zapewne stąd te błędy. Na dzień dzisiejszy wiem że zmieniło się kierownictwo budowy, czy ekipy budowlane nie wiem 
Dobrze by było... Pewna pani z którą miałem okazję zamienić parę słów radziła żeby przede wszystkim pilnować i często bywać na budowie.
Jak dowiem się czegoś więcej to napisze a tymczasem czekam również na opinie innych.
Pozdrawiam
Dobrze by było... Pewna pani z którą miałem okazję zamienić parę słów radziła żeby przede wszystkim pilnować i często bywać na budowie.
Jak dowiem się czegoś więcej to napisze a tymczasem czekam również na opinie innych.
Pozdrawiam
kolego ten błąd jak piszesz jest stosunkowo łatwy w naprawianiu .widzim pisze:kratki wentylacyjne z odwróconym ciągiem powietrza
teraz przepisami wymagane są okna z nawiewnikami więc odwróconych ciągów być już fizycznie nie ma prawa
pozdrawiam
Hmm, od znajomej wiem, że to średni deweloper - zdarzają się krzywe ściany i słabe tynki, o oknach nic nie wspominała. Pewnie to też wszystko kwestia położenia mieszkania - ona mieszka na pierwszym piętrze, ale była u sąsiadki z parteru i tam nie ma się praktycznie do niczego przyczepić, widocznie jeszcze ekipa budująca nie raczyła się napojami
Radzę rozważyć, czy czasem nie lepiej się zawczasu zamienić (jeśli jest to jeszcze możliwe) na podobne mieszkanie na parterze - większa szansa, że będzie właściwie zrobione. No i oczywiście często odwiedzaj budowę, w myśl zasady: pańskie oko konia tuczy
Ja osobiście wybrałam mieszkanie w bloku postawionym przez Kalbud'a, podobne do Twojego: 64,48 m2, na pierwszym piętrze. Głównym wykonawcą jest Hochtief, myślę, że to gwarantuje jakość, cena i układ mieszkania podobny. Hausner jest, jak na dewelopera, małą firmą (120.000 zł kapitału zakładowego), nie sądzę też, by zmienił swojego wykonawcę - z tego co wiem, to są to firmy powiązane z tym przedsiębiorstwem osobowo: Madona, Anamaro i Aquafix.
Radzę rozważyć, czy czasem nie lepiej się zawczasu zamienić (jeśli jest to jeszcze możliwe) na podobne mieszkanie na parterze - większa szansa, że będzie właściwie zrobione. No i oczywiście często odwiedzaj budowę, w myśl zasady: pańskie oko konia tuczy
Ja osobiście wybrałam mieszkanie w bloku postawionym przez Kalbud'a, podobne do Twojego: 64,48 m2, na pierwszym piętrze. Głównym wykonawcą jest Hochtief, myślę, że to gwarantuje jakość, cena i układ mieszkania podobny. Hausner jest, jak na dewelopera, małą firmą (120.000 zł kapitału zakładowego), nie sądzę też, by zmienił swojego wykonawcę - z tego co wiem, to są to firmy powiązane z tym przedsiębiorstwem osobowo: Madona, Anamaro i Aquafix.
Odradzam. Jeśli możesz, to poszukaj innego wykonawcy, a jeśli już podpisaleś umowę przedwstępną, to koniecznie poganiaj dewelopera. Co prawda zima tego roku była konkretna, ale w końcu nastała długo wyczekiwana wiosna i wszędzie roboty ruszyły na budowach, tylko nie u nich - byłam właśnie przejazdem w Rokietnicy: żadnego ruchu, nawet płotu i tablicy nie postawili na miejscu budowy, nie mówiąc już o pierwszych pracach. Powtarza się scenariusz z zeszłego roku: znów przez pierwsze pół roku będą się opieprzać, by potem ruszyć z kopyta. Później będą na siłę chcieli zrobić odbiór mieszkań. Jak się nie wyrabiają, to niech trzymają się jednej inwestycji.
a ja (póki co) jestem odmiennego zdania...
życzliwa obsługa - wychodzą frontem do klienta, miałam dużo pytań i wątpliwości i jakoś wszystko udało się załatwić
! a co do budowy i robotników - to uważam, że niestety u innych developerów o podobnym segmencie docelowym (ceny mieszkań i ich lokalizacja) hest nie inaczej... nie ma co ukrywać, do standardów zachodnich to chyba nie dojdziemy nawet za 50 lat!
życzliwa obsługa - wychodzą frontem do klienta, miałam dużo pytań i wątpliwości i jakoś wszystko udało się załatwić
życzliwi to Oni są właśnie jak każdy inny developer
Na pytania odpowiadają tak jak są do tego szkoleni i mówią tyle co im kierownictwo pozwoli powiedzieć. Poza tym odpowiedź na najbardziej interesujące mnie pytanie KIEDY W KOŃCU RUSZYCIE Z BUDOWĄ ???? nadal pozostaje bez echa. Ta inwestycja miała się zakończyć w 4 kwartale 2010 roku, zmian terminów już było kilka. Czy odpowiedzieli Tobie dlaczego ??? Myślę, że żaden developer nie przyzna się do tego że najpierw z głowy wymyśla inwestycję, następnie na Allegro wystawi mieszkanka i czeka na ewentualnych chętnych. Jeśli liczba osób jest juz w miarę porządna wtedy być może ruszy z budową. Taka jest moja wersja opóźnień tego DEVELOPERA. Z resztą pewnie każdy pseudo - developer robi podobnie. Firmy wielkości Agrobexu czy Trustu mogą sobie pozwolić na budowę a następnie sprzedaż a Hausner jest pośrednikiem sprzedajacym używane mieszkania i najprawdopodobniej zarobili na tym tyle że kupili kilka działek w Rokietnicy i teraz próbują sił w budownictwie mieszkaniowym. Ciekawe w ogóle czy czytają opinie o sobie w internecie ? Pewnie nie... Ja bynajmniej swoją rezerwację wycofuję i szukam dalej równie Życzliwych
Pozdrawiam wszystkich
-
remik44992
- Początkujący

Witam,
Ja z Żoną również mamy rezerwację w nowopowstającym bloku w Rokietnicy. Szczerze mówiąc, to na ociąganie się developera z rozpoczęciem budowy nie narzekamy, bo nie zależy nam tak bardzo na szybkim wprowadzeniu się (wręcz przeciwnie), ale doskonale rozumiemy zniecierpliwienie tych którzy marzą już o własnym M. Dla nich dobra wiadomość - byliśmy na miejscu w piątek 7 maja, ogrodzono teren budowy drucianym płotem. Jest nadzieja
Kontakt z developerem bardzo miły, kawka, herbatka. Miejmy nadzieję, że będzie dalej pozytywnie.
pozdrawiam,
remik44992
Ja z Żoną również mamy rezerwację w nowopowstającym bloku w Rokietnicy. Szczerze mówiąc, to na ociąganie się developera z rozpoczęciem budowy nie narzekamy, bo nie zależy nam tak bardzo na szybkim wprowadzeniu się (wręcz przeciwnie), ale doskonale rozumiemy zniecierpliwienie tych którzy marzą już o własnym M. Dla nich dobra wiadomość - byliśmy na miejscu w piątek 7 maja, ogrodzono teren budowy drucianym płotem. Jest nadzieja
Kontakt z developerem bardzo miły, kawka, herbatka. Miejmy nadzieję, że będzie dalej pozytywnie.
pozdrawiam,
remik44992
Kolego Remiku
nie chcę Cię zniechęcać ale wejdź proszę do sklepu obok niby-budowy i zapytaj właścicielki od kiedy tam stoi ten płot
Pozdrawiam
-
remik44992
- Początkujący

Co do płotu, to ten o który pytałeś w sklepie i o którym piszesz owszem stoi tam już od dobrego roku. Jednak nie odzwierciedlał on powierzchni działki budowlanej. W ostatnich dniach powiększono go i ogrodzono już cały teren budowy, wykopano także dół pod fundamenty.widzim pisze:Kolego Remikunie chcę Cię zniechęcać ale wejdź proszę do sklepu obok niby-budowy i zapytaj właścicielki od kiedy tam stoi ten płot
Pozdrawiam
Jednym słowem, budowa ruszyła. Zdjęcia wykonane w sobotę, 15 maja.
pozdro
remik44992
img72.imageshack.us/img72/9161/img4585d.jpg
img189.imageshack.us/img189/8805/img4589sw.jpg
img338.imageshack.us/img338/9237/img4586tw.jpg
-
Przemek
dodaj te fotki do galerii prosze
-
remik44992
- Początkujący

OK Fotki już są w galerii:Przemek pisze:dodaj te fotki do galerii prosze

Pozdro
remik44992
Witam
Osoby które podpisały umowę na budowę na Plewiskach lub mają taki zamiar niech się ze mną skontaktują. Zbierzemy emaile można będzie założyć jakieś forum i wymieniać się informacjami.
Pozdrawiam
Osoby które podpisały umowę na budowę na Plewiskach lub mają taki zamiar niech się ze mną skontaktują. Zbierzemy emaile można będzie założyć jakieś forum i wymieniać się informacjami.
Pozdrawiam
Nie polecam nikomu zakupu nieruchomości w Rokietnicy. W sezonie letnim brak - kompletny brak- wody!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy jest to dopuszczalne w XXI wieku w środku Europy przy 40 stopniach w cieniu???????Czy jest to dopuszczalne by po przyjeździe z pracy nie móc sobie zrobić obiadu???!!!! nie mówiąc już o praniu, myciu naczyń czy umyciu rąk!!To chyba jakaś farsa biorąc pod uwagę fakt wielkości opłat za wodę - prawdopodobnie najwyższe w całej Wielkopolsce!!!!To tylko na dalekiej Ukrainie -i to na wsi zabitej dechami -dzieją się jeszcze takie rzeczy!!!WSTYD!!!Jest to najgorsze miejsce do zamieszkania w okolicach Poznania!!Nawierzchnia dróg chyba najgorsza w całej gminie, odśnieżania w zimie brak, wody w lecie brak, nie ma dnia bez braku dostaw prądu!!!! A ceny za artykuły spożywcze wyższe niż w Piotrze i Pawle czy Almie!!!Nie polecam nikomu! Tu można tylko stracić - zdrowie poprzez ciągłe stresy oraz pieniądze, za które i tak niewiele tu można kupić...