elewacje zewnętrzne

Planujesz budowę lub remont? Zastanawiasz się jakie materiały wykorzystać? W tym dziale znajdziesz opinie na temat różnego rodzaju materiałów i rozwiązań konstrukcyjnych. Możesz też podzielić się swoimi doświadczeniami.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

Kriz
Początkujący
Początkujący

elewacje zewnętrzne

Post autor: Kriz »

Nie chciałem jako nowicjusz zakładać wątku, ale nie znalazłem niestety już istniejącego, który by mi pomógł. CHciałem zapytać o elewacje zewnętrze, zaraz ta część budowy przede mną i nie wiem co wybrać. Na co zwrócić uwagę przy wyborze materiałów, jaki producent ma najlepsze tynki, jakich farb użyć (bo chciałbym ciemniejszy kolor) etc. Dzięki za opinie. Pozdrawiam.

Sławas
Początkujący
Początkujący

Re: elewacje zewnętrze

Post autor: Sławas »

Warto zwrócić uwagę na wytrzymalość, tak aby sluzyl przez dlugie lata...polecam Nuvatherm a konkretnie system anty-uderzeniowy tzw Anti-Crasch System....wiecej informacji mozna znaleźć pod tym linkiem -www.rocklin.pl

Kamil O.
Początkujący
Początkujący

Re: elewacje zewnętrze

Post autor: Kamil O. »

Wejdz sobie na watek o caparolu carbon edition, to cos nowego u nas w polsce. Sam jestem zainteresowany tym systemem, wlasnie ze wzgledu na zastosowanie ciemnego koloru elewacji. Jednak nie znalazlem opini jeszcze o jego praktycznym zastosowaniu, wiec nie wiem na ile sprawdza sie w rzeczywistosci.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Materiały budowlane - opinie”