chcę położyć płytki ceramiczne na płytki pcv - jak to zrobić

Pomysły na wystrój kuchni, dobór armatury kuchennej i mebli. Porady jak zaprojektować funkcjonalną, oryginalną kuchnię. Radzimy jakie dobrać meble kuchenne, sprzęt AGD oraz odpowiedni zlewozmywak. Nowości dotyczące trendów w aranżacji przestrzeni kuchennej.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

patryk333
Zainteresowany
Zainteresowany

chcę położyć płytki ceramiczne na płytki pcv - jak to zrobić

Post autor: patryk333 »

Tak jak w temacie. Co położyć bezpośrednio na płytki pcv, tylko klej czy może jeszcze coś więcej. Płytki mam zamawiane specjalnie, więc nie chcę żeby się zniszczyły.

Awatar użytkownika
Admar
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Re: chcę położyć płytki ceramiczne na płytki pcv - jak to zr

Post autor: Admar »

Musisz usunąć płytki z PCV, wyrównaj podłogę i możesz kłaść ...
Nikt nie kładzie takich materiałów na PCV ponieważ tego materiału nic się nie będzie trzymać, nawet jeśli znalazł byś odpowiedni klej to bedzie on drogi i cienkowarstwowy co wyklucza jego użycie bez wyrównania podłoża.
W sumie nie opłaca się tutaj iść na skróty.

Awatar użytkownika
grupa-remontowa
Aktywny
Aktywny
Kontakt:

Post autor: grupa-remontowa »

Odpowiedź na pytanie : Każdą płytke PCV przykręcić do podłoża 10-cioma wkrętami lub kołkami rozporowymi , następnie zakupić klej SIKABOND T8 i przyklejać nowe płytki ceramiczne na to. Albo posłuchać przedmówcy i nie kombinować

Tommy Lee
Początkujący
Początkujący

Post autor: Tommy Lee »

Najlepiej właśnie jest zdjąć te płytki pcv, gdyż standardowy klej potrzebuje powierzchni chłonnej a płytki PCV do takich nie należą. Nie jest to typowe podłoże budowlane, więc klej nie jest do niego przystosowany.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kuchnie”