chcę położyć płytki ceramiczne na płytki pcv - jak to zrobić
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
chcę położyć płytki ceramiczne na płytki pcv - jak to zrobić
Tak jak w temacie. Co położyć bezpośrednio na płytki pcv, tylko klej czy może jeszcze coś więcej. Płytki mam zamawiane specjalnie, więc nie chcę żeby się zniszczyły.
Re: chcę położyć płytki ceramiczne na płytki pcv - jak to zr
Musisz usunąć płytki z PCV, wyrównaj podłogę i możesz kłaść ...
Nikt nie kładzie takich materiałów na PCV ponieważ tego materiału nic się nie będzie trzymać, nawet jeśli znalazł byś odpowiedni klej to bedzie on drogi i cienkowarstwowy co wyklucza jego użycie bez wyrównania podłoża.
W sumie nie opłaca się tutaj iść na skróty.
Nikt nie kładzie takich materiałów na PCV ponieważ tego materiału nic się nie będzie trzymać, nawet jeśli znalazł byś odpowiedni klej to bedzie on drogi i cienkowarstwowy co wyklucza jego użycie bez wyrównania podłoża.
W sumie nie opłaca się tutaj iść na skróty.
- grupa-remontowa
- Aktywny

- Kontakt:
Odpowiedź na pytanie : Każdą płytke PCV przykręcić do podłoża 10-cioma wkrętami lub kołkami rozporowymi , następnie zakupić klej SIKABOND T8 i przyklejać nowe płytki ceramiczne na to. Albo posłuchać przedmówcy i nie kombinować
Najlepiej właśnie jest zdjąć te płytki pcv, gdyż standardowy klej potrzebuje powierzchni chłonnej a płytki PCV do takich nie należą. Nie jest to typowe podłoże budowlane, więc klej nie jest do niego przystosowany.