Z góry serdecznie dziękuję za wszystkei podpowiedzi
BROKAT na ścianach
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
BROKAT na ścianach
Kochani mam prośbę, podpowiedzcie w jaki sposób rozprowadzać brokat tzn. lakier z brokatem, na ścianę. Wałkiem, pędzlem, na całosc ścian, na wybrane miejsca (bo tak doradzili mi w sklepie - żeby malować brokat np. tylko nad odrzwiami) a mnie się marzy cały przedpokój w brokacie złotym! Dodam , że ściany mają kolor ciemnego burgundu i uważam, że brokat wyjdzie na całości super, tylko nie wiem jak się do tego zabrać, może coś podpowiecie....ściany już teraz są piękne, nie chcę ich zniszczyć źle nałożonym brokatem 
Re: BROKAT na ścianach
witam,
ja rozprowadzam brokat gabka taka z plastikowa raczka,najlepiej zeby warstwa gabki nie przekraczala 2 cm-mniej materialu zostanie w gabce
- i najlepiej okreznymi ruchami,nie za mocno przyciskajac i rownomiernie,wbrew pozorom nie jest to takie latwe,chodzi o to zeby nie zostaly jakies dziwne plamy albo smugi,podejrzewam ze i tak bedziesz nakladac ten brokat ze 2-3 razy wiec to spowoduje jakby co wygubienie jakis dziwnych histori,
powodzenia
ja rozprowadzam brokat gabka taka z plastikowa raczka,najlepiej zeby warstwa gabki nie przekraczala 2 cm-mniej materialu zostanie w gabce
powodzenia
Najprościej jest zrobić to wałkiem takim o bardzo małym włosiu.Robiłem tak i wyszło super.
Patrz swoim wnętrzem a zobaczysz więcej..
Dzięki za podpowiedzi...pomalowałam wałkiem i trochę jestem rozczarowana...
tzn ściany są Ok ale myślałam że efekt końcowy będzie lepszy...
Jeszcze raz dzięki
Jeszcze raz dzięki
robilem kiedys walkiem i jest masakra-i dlugowlosym i srednio i anza krutkowlosa i poprostu sie nie da-to nie ten efekt poprostu-gabka jest najlepsza,ladnie i plynnie rozprowadza ale z brokatem jest tak ze trzeba ze 2-3 razy minimum nakladac zeby brokatu bylo wystarczajacvo duzo na scianie,tymbardziej ze jest to plaska(gladzona)sciana-jesli jest jakas struktura wiadomo ze tego produktu zostanie o wiele wiecej
-pozdro
Wałkiem jest okej tylko brokatu w farbie jest za mało na bardzo cimnych kolorach widać a do tych jasnych to trzeba dosypać brokatu do nabycia w sklepach dla plastyków.
Patrz swoim wnętrzem a zobaczysz więcej..
A moglibyście wrzucić jakieś zdjęcia dla porównania jak to wygląda po pracy z wałkiem a jak po użyciu gąbki. Bo jestem bardzo ciekaw obu wersji. Osobiście raczej nie zdecydowałbym się na brokat na ścianach, ale może żyję w niewiedzy i zaraz się okaże, że to fajna sprawa.
karmnik już zbudowałem 
Najlepiej gąbeczką, wyjdzie fajny efekt a do tego nie zmarnujesz za dużo lakieru, jak w przypadku malowania wałkiem. A wiesz sama, że do najtańszych on nie należy. Malujesz farbami z kolekcji Ewy Minge?