zawory grzejnikowe
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
slawek34uk
- Początkujący

- Kontakt:
zawory grzejnikowe
witam wszystkich mam pytanko mam zamiar kupic zawory grzejnikowe firmy danfos conexowe o symbolu RAS-C2 po 49 zł proste w montażu czy ktoś może takie montował i jak się sprawują?
http://www.allegro.pl/item1011194268_za ... mocja.html
http://www.allegro.pl/item1011194268_za ... mocja.html
Re: zawory grzejnikowe
Masz w domu czujnik pokojowy?
-
slawek34uk
- Początkujący

- Kontakt:
nie. mam zamiar zainstalowac te zaworyBassai pisze:Masz w domu czujnik pokojowy?
Gwarantuje Ci że i tak będziesz nimi kręcić raz cieplej raz zimniej. Z doświadczenia wiem że to strata pieniędzy.
Nigy żademu klientowi nie doradziłem kupowania zaworów grzejnikowych.
-
slawek34uk
- Początkujący

- Kontakt:
moim zdaniem mysle ze kazde pomieszczenie powinno miec swój zawór termostatyczny poniewaz sypialnia powinna miec inną temperaturę niz dajmy nato łazienka więc nici po jakims tam jednym centralnymBassai pisze:Gwarantuje Ci że i tak będziesz nimi kręcić raz cieplej raz zimniej. Z doświadczenia wiem że to strata pieniędzy.
wystarczy odpowiednio skryzować grzejniki i starczy. W łazienkach zostawiasz większy przelot w pokojach mniejszy. Kryza zanajduje się pod poketłem na grzejniku.
Głowica wyłapuje tenperaturę przy samym grzejniku, jeżeli do tego pozasłaniasz je zasłonami to będziesz niezadowolony.
Głowica oddziałowywuję poprzez ograniczenie przepływu. To jest mało ekonomiczne rozwiązanie.
Głowica wyłapuje tenperaturę przy samym grzejniku, jeżeli do tego pozasłaniasz je zasłonami to będziesz niezadowolony.
Głowica oddziałowywuję poprzez ograniczenie przepływu. To jest mało ekonomiczne rozwiązanie.
-
slawek34uk
- Początkujący

- Kontakt:
poczekam na opinie innych, co naten temat myslą instalatorzy?Bassai pisze:wystarczy odpowiednio skryzować grzejniki i starczy. W łazienkach zostawiasz większy przelot w pokojach mniejszy. Kryza zanajduje się pod poketłem na grzejniku.
Także jestem instalatorem 
witam,
co do zaworow grzejnikowych termostatycznych to spotkalem sie z tym w Norwegi. tam praktycznie wszystkie nowe domy posiadaja grzejnki z termostatami instalowane tym systemem conexowym. Jest to o wiele prostszy system montazu niz stosowany u nas. Jesli chodzi o prace samych termostatow to mysle, ze jakby byl to system zly to raczej by tego nie stosowali. Takie jest moje zdanie.
Pozdrawiam
co do zaworow grzejnikowych termostatycznych to spotkalem sie z tym w Norwegi. tam praktycznie wszystkie nowe domy posiadaja grzejnki z termostatami instalowane tym systemem conexowym. Jest to o wiele prostszy system montazu niz stosowany u nas. Jesli chodzi o prace samych termostatow to mysle, ze jakby byl to system zly to raczej by tego nie stosowali. Takie jest moje zdanie.
Pozdrawiam