jaki środek ? czym izolować ?
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
Ewa M
jaki środek ? czym izolować ?
Jaka jest Waszym zdaniem najlepsza masa do izolacji fundamentu ?
Musze dodać że występuje duża wilgoć gleby.
Ewa
Ewa
-
Staszek
-
jerzykosin@interia.pl
izolacja pionowa
Dzień dobry
Mam nowy domek, niestety bez izolacji pionowej a w dodatku, fundamenty byly ulane bezpośrednio w gruncie. Czym ijak najlepiej to naprawić. Pozdrawiam- Kosiń
Mam nowy domek, niestety bez izolacji pionowej a w dodatku, fundamenty byly ulane bezpośrednio w gruncie. Czym ijak najlepiej to naprawić. Pozdrawiam- Kosiń
-
Gość
Dobór rodzaju materiału na hydroizolację nie jest dowolny. Nie należy także kierować się ceną. Zawsze należy rozpatrzyć wiele zagadnień: rodzaj materiału ścian, wilgotność fundamentów, porę roku, potrzebę docieplenia ścian, równość, wcześniejsze pokrywanie, wymagany czas schnięcia, poziom zawilgocenia gruntu, powiązanie z hydroizolacją ław oraz posadzek w piwnicy (jeżeli są) itd. Każdy przypadek jest inny i wymaga oddzielnego rozpatrzenia.
BIURO DORADZTWA BUDOWLANEGO BDB www.bdb.com.pl
BIURO DORADZTWA BUDOWLANEGO BDB www.bdb.com.pl
-
budowlaniec001
- Początkujący

Re: jaki środek ? czym izolować ?
Ewa M pisze:Jaka jest Waszym zdaniem najlepsza masa do izolacji fundamentu ?
Ewa
paniewno tylko dysterbit
-
Maciek_M
Chyba dysperbit ?
Szczerze mówiąc nie polecam, jest faktycznie bardzo tani ale po 10 latach traci swoje właściwości.
Polecam lekturę o systemach uszczelniających:
-www.warsbud.pl/dynamik.php?sid=systemy%20uszczelniaj%C4%85ce&mb_id=77
A co do produktu - Pecimor 2k Basfa.
-http://www.warsbud.pl/sklep.php?id_prod=36&id_kat=38&id=46
Do tego klej łączący styropian/styrodur (zalecany) - Pecimor DK
-www.warsbud.pl/sklep.php?id_prod=36&id_kat=38&id=59
Szczerze mówiąc nie polecam, jest faktycznie bardzo tani ale po 10 latach traci swoje właściwości.
Polecam lekturę o systemach uszczelniających:
-www.warsbud.pl/dynamik.php?sid=systemy%20uszczelniaj%C4%85ce&mb_id=77
A co do produktu - Pecimor 2k Basfa.
-http://www.warsbud.pl/sklep.php?id_prod=36&id_kat=38&id=46
Do tego klej łączący styropian/styrodur (zalecany) - Pecimor DK
-www.warsbud.pl/sklep.php?id_prod=36&id_kat=38&id=59
-
mateusz2807
- Aktywny

- Kontakt:
Kazdy bitlum sie starzeje jeśli nie zostanie opdowiednio zabespieczony przed promieniami UV to wowczas traci swój wewnetrzny olej.
pomogłem ci to... odwiedz moją strone Dziękuję...
-
Maciek_M
Chyba przy fundamentach problem z UV jest niewielki, no chyba, że ktoś nie zasypał 
-
mateusz2807
- Aktywny

- Kontakt:
Wielu tak robi ze izoluje podad grunt i dopiero po kilku latach zamierza na toprzykleić jakiś styropian, a potem okazuje sie że wszystko sie sypie jak zwietrzały kamień 
pomogłem ci to... odwiedz moją strone Dziękuję...
To REWOLUCJA w naprawach konstrukcji betonowych, to możliwość „sklejania” uszkodzonych elementów betonowych.
Naniesiony na podłoże KALMATRON™ doskonale się integruje z porowatym podłożem. Nie ma wyraźnej granicy między warstwą KALMATRON™ a materiałem rodzimym.
Możemy skutecznie osuszyć i zregenerować istniejące ściany z cegły i betonu, sprawić iż będą trwałe i wodoszczelne jak skała. Jedyna w swoim rodzaju, funkcjonalna, praktyczna zaprawa o działaniu penetrującym, który zapewnia nam TRWAŁĄ OCHRONĘ!!!
Nowa technologia KALMATRON™ już w Polsce.
10 LETNIA GWARANCJA I NAJNIŻSZA CENA!
Naniesiony na podłoże KALMATRON™ doskonale się integruje z porowatym podłożem. Nie ma wyraźnej granicy między warstwą KALMATRON™ a materiałem rodzimym.
Możemy skutecznie osuszyć i zregenerować istniejące ściany z cegły i betonu, sprawić iż będą trwałe i wodoszczelne jak skała. Jedyna w swoim rodzaju, funkcjonalna, praktyczna zaprawa o działaniu penetrującym, który zapewnia nam TRWAŁĄ OCHRONĘ!!!
Nowa technologia KALMATRON™ już w Polsce.
10 LETNIA GWARANCJA I NAJNIŻSZA CENA!