Witam!
Zamierzam wymienić starą instalacje wodną na alupex ze złączkami zaprasowywanymi. Czy do tego typu instalacji warto kupić firmową rurkę pex czy wystarczy taka za 1,6/mb z marketów. Czy te droższe firmowe rurki są bardziej elastyczne, łatwiejsze w układaniu i z mniejszym promieniem gięcia, czy nie ma tu różnicy?
Byłbym wdzięczny za opinie.
instalacja wodna z alupex
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
Paweł_Małek
- Superużytkownik

Re: instalacja wodna z alupex
Nie kupuj g...a w markecie - potem to sie zemsci gdyz tandetnie zgrzana warstwa srodkowa (alu) peknie na luku.
Zlaczki i rura powinny byc tego samego producenta.
Nie warto tez kupowac malo znanych producentow gdyz oni produkuja w chinskich obozach pracy i jakosc tego towaru pozostawia wiele do zyczenia.
Mozna polecic np. vavin, kisan, multyrama, lub innego europejskiego producenta (to jest takiego, co produkuje w Europie).
Badziewna batere wymieni sie bez remontu lazienki, wymiana badziewnych rur oznacza kolejny remont lazienki.
Zlaczki i rura powinny byc tego samego producenta.
Nie warto tez kupowac malo znanych producentow gdyz oni produkuja w chinskich obozach pracy i jakosc tego towaru pozostawia wiele do zyczenia.
Mozna polecic np. vavin, kisan, multyrama, lub innego europejskiego producenta (to jest takiego, co produkuje w Europie).
Badziewna batere wymieni sie bez remontu lazienki, wymiana badziewnych rur oznacza kolejny remont lazienki.
Mam ofertę firmy PIPELIFE, cenowo są konkurencyjni do WAVINa. Czy ktoś wie, coś na temat jakości tych rur i kształtek?
-
grzegorzalex
- Początkujący

- Kontakt:
witam zgadzam się z poprzednikiem nie kupować kiepskiej jakości produkty w marketach jeśli są jakieś pytania proszę pisać
-
przemkomac
- Początkujący

Ja zakładałem polską GLOBAL TRADE. jest dobra i tania. może nie 1,6zł ale 2,5zł/mb bo płacisz za jakość jakość. Co do złączek ja mam skręcane. mniej roboty i nie trzeba sprzętu.