Kolektory firmy Roto
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Kolektory firmy Roto
Jestem zainteresowany opiniami na temat instalacji firmy Roto. Jeżeli ma je ktoś w Polsce to proszę o opinie. Będę wdzięczny za odpowiedż
-
jacbak7870
- Zainteresowany

-
Przemek
ROTO ma tylko kolektory plaskie za 5000 zl. .....Na rynku sa takie same za 1500 zl. ..........
Po co podrazac......Niech ROTO pilnuje jakosci okien.........Proponuje ( mam taki zamontowany ) zestaw kolektorow prozniowych ( dzialaja nawet zima ) z 300 l zasobnikiem ..kpl. za 7000 zl. ...............kowjan
Po co podrazac......Niech ROTO pilnuje jakosci okien.........Proponuje ( mam taki zamontowany ) zestaw kolektorow prozniowych ( dzialaja nawet zima ) z 300 l zasobnikiem ..kpl. za 7000 zl. ...............kowjan
-
dobre solary
- Początkujący

- Kontakt:
Kojwan nie wie o czym pisze, kolektor Roto w cenniku kosztuje 1.800 zł netto. To nietypowe rozwiązanie - integracja z dachem (kolektory montowane na łatach zamiast dachówki) wynika właśnie z doświadczenia Roto w dziedzinie okien dachowych. Montowałem te systemy i muszę powiedzieć, że są bardzo przyzwoitej jakości i dobrze się spisują. Same kolektory są bardzo dobre, zaś automatyka jest identyczna z używaną w systemach Viessmanna.kowjan pisze:ROTO ma tylko kolektory plaskie za 5000 zl. .....Na rynku sa takie same za 1500 zl. .........
Re: Kolektory firmy Roto
Witam
Ogólnie jeśli chodzi o kolektory producentów okien dachowych (nie tylko Roto ma to w swojej ofercie) są to kolektory płaskie.
Cały bajer polega na tym, że kolektory montujemy bezpośrednio w dachu (na łatach) podobnie jak okna dachowe.
Możne je również zespolić np.
kolektor - kolektor lub
kolektor - okno dachowe.
Oczywiście możliwości jest dużo.
Czy się opłaca?
Pojęcie względne.
Jeżeli bierzemy aspekt estetyki...nie ma sobie równych
Kolektor ładnie komponuje się w dachu, nie odstaje.
Montuje się go w miejscu pokrycia, a nie nad pokryciem a więc też trochę zaoszczędzimy na np. dachówce.
Ogólnie jeśli chodzi o kolektory producentów okien dachowych (nie tylko Roto ma to w swojej ofercie) są to kolektory płaskie.
Cały bajer polega na tym, że kolektory montujemy bezpośrednio w dachu (na łatach) podobnie jak okna dachowe.
Możne je również zespolić np.
kolektor - kolektor lub
kolektor - okno dachowe.
Oczywiście możliwości jest dużo.
Czy się opłaca?
Pojęcie względne.
Jeżeli bierzemy aspekt estetyki...nie ma sobie równych
Kolektor ładnie komponuje się w dachu, nie odstaje.
Montuje się go w miejscu pokrycia, a nie nad pokryciem a więc też trochę zaoszczędzimy na np. dachówce.