Jakiej firmy sprzęt AGD
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Jakiej firmy sprzęt AGD
No niekoniecznie trzeba tej samej marki kupować. Ja ma różne AGD w kuchni i tak po prawdzie to wygląda ono tak, jakby kupione było w tym samym sklepie i jakby była to ta sama marka. Przy wyborze odpowiedniego AGD przede wszystkim zwracałam uwagę na ceny. Na szczęście udało mi się znaleźć fajny sklep - magicznaplaneta.pl - który oferował nie tylko duży wybór, ale też bardzo atrakcyjne ceny. Wydaje mi się, że większość osób tym się kieruje, szczególnie jak przyjdzie im kupić całe wyposażenie kuchni.
Elektrolux dobra i sprawdzona marka
Do zabudowy kuchennej polecam sprzęt SIEMENSA nie jest tani, ale na lata.
masz rację, niekoniecznie cały sprzęt AGD powinien być z tej samej firmy, ale przyznasz że jednak taki sprzęt jest zbliżony designem. np. wybierając lodówkę LG czerwoną możemy do tego dobrać też czerwoną kuchenkę mikrofalową i pralkędreszcz pisze:No niekoniecznie trzeba tej samej marki kupować. Ja ma różne AGD w kuchni i tak po prawdzie to wygląda ono tak, jakby kupione było w tym samym sklepie i jakby była to ta sama marka.
Najważniejsze by znaleźć takie miejsce w którym będziemy mieli szeroki wybór asortymentu jak i szeroki wachlarz cen. Przypadkowo znam takie miejsce
-
pomocnikmajstra
- Początkujący

jak dla mnie to zelmer, lg, bosch whirlpool, czy samsung - jeśli chodzi o większe sprzęty - nigdy nie miałem problemów. Z mniejszych, to jeszcze philips, braun. Electroluxa miałem kiedyś odkurzacz, był dosyć głośny, ale tak to spoko. Natomiast nigdy nie miałem sprzętu siemensa, ale podobno dobry.
Nie uważam, że mieszanie różnych marek powoduje kaszanę. Ja mam zmywarkę Simensa i bardzo ją sobie chwale, lodówkę Miele, a jeśli chodzi o piekarniki do zabudowy zdecydowanie najlepsze są Whirlpoole. Mój nie zawiódł mnie ani razu od ponad czterech lat, wiec polecam.
Nic na siłę, weź większy młotek
Nie uważam, że mieszanie różnych marek powoduje kaszanę. Ja mam zmywarkę Simensa i bardzo ją sobie chwale, lodówkę Miele, a jeśli chodzi o piekarniki do zabudowy zdecydowanie najlepsze są Whirlpoole. Mój nie zawiódł mnie ani razu od ponad czterech lat, wiec polecam.
Nic na siłę, weź większy młotek
A może ktoś wie, gdzie szukać solidnych i wydajnych okapów, ale nie tych z najwyżej półki pod względem cenowym? Żeby wyglądały nowocześnie, nie psuły się i w miarę cicho pracowały 
Witam. Jeśli chodzi o lodówkę to polecam Electroluxa za niezawodność a produkty nawet będące w niej tydzień maja. świeżość jak dopiero co zakupione w sklepie:):). Ktoś wcześniej widziałem, że też polecał ale pralkę Electroluxa - widać, że dobra marka:):)
Polecam
Polecam
http://www.saturn.pl/okap-amica-okc621t,id-64609 Fajną amikę kominową kupisz już za 500złotych
A może ktoś mógłby zasugerować, jaka marka/lub jakiś konkretny model sprawdza się najlepiej w przypadku piekarników? Dodam, że cena nie gra aż takiej roli, przede wszystkim zależy mi na tym, żeby to był sprzęt solidny, a do tego nowoczesny i wielofunkcyjny. Może posiadać ekran dotykowy, ale nie jest to warunek. Ktoś ma jakieś propozycje?
Myślę, że podobnie.. Nie chcę być posądzony o reklamę jednej marki ale integra smart to obecnie chyba najlepszy piekarnik
- wnetrze4you
- Zainteresowany

- Kontakt:
Jeśli chodzi o okapy to prym wiodą pod względem decybeli produkty firmy FALMEC, FRANKE, FABER, MIELE, ale jest to tzw. "górna półka" , są oczywiście też okapy marki SIEMENS, BOSCH, GORENJE, AMICA, CIARKO. Rynek produktów pod tym względem jest ogromny i przy wyborze wyciągu kuchennego należy wziąć kilka aspektów: decybele, moc konkretnego modelu- tak aby spełnił swoją funkcję w kuchni, przydatne funkcje- czyli możliwość ustawienia timera, tak aby po powrocie do domu powietrze w pomieszczeniu kuchennym zostało w pełni wymieszane, design - pasujący do pomieszczenia.
wnetrze4you Projektowanie wnętrz Aranżacja wnętrz
Moim zdaniem warto jest zainwestować w sprzęt do zabudowy,. Prezentuje się o wiele korzystniej niż ten wolnostojący - świetnie komponuje się z takimi meblami. Co do sprzętu koniecznie trzeba zainwestować w wysoką jakość - mimo, że ceny nie są niskie takie sprzęty są wytrzymalsze i posłużą przez o wiele dłuższy okres czasu. Bardzo dobrą ofertę posiada firma Torus: http://www.torusmeble.pl/ która ma swoją siedzibę w Gliwicach oraz Tychach. Montują oni w swoich meblach sprzęt ekskluzywnych firm takich jak Miele czy Siemens.