Kruszący się beton na ścianach

Zastanawiasz się z czego budować ściany? Chcesz wiedzieć jakie wykonać tynki? Szukasz pomysłu na ciekawe wykończenie elewacji? W tym dziale znajdziesz porady i inspiracje.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

PaniDaria
Początkujący
Początkujący

Kruszący się beton na ścianach

Post autor: PaniDaria »

Witam !

Mam bardzo duży problem, który nie daje mi żyć, mam nadzieje że znajdę wybawcę który wspomoże mnie dobrą fachową radą :)

A więc tak:

Mam do czynienia z niegrubą (0.5 - 1 cm) warstwą betonu na ścianach pewnego pomieszczenia. Często zdarza się tak że podczas przenoszenia różnych rzeczy itp. uderzy się w taką ścianę, co powoduje kruszenie się jej.

czy istnieje jakiś preparat, nakładany bezpośrednio na warstwę betonu, który wzmacniałby/uelastyczniałby jego strukturę?

a może istenie jakies inne rozwiązanie ?

estetyka nie jest kluczowa, a wręcz nieistotna.

Pozdrawiam Ciepło i Liczę na szybki odzew.

:)

IDM-SERVICE
Superużytkownik
Superużytkownik

Re: Kruszący się beton na ścianach - proszę o POMOC ;)

Post autor: IDM-SERVICE »

Witam

Ściana betonowa nie powinna się kruszyć. Jednakże jak jest skorodowana to i może się zdarzyć.
1/ przeczytaj link niżej
-www.bodome-group.com/PL/index-7.html
2/
Następnie przy zastosowaniu wyżej w linku preparatu napraw powierzchnie uszkodzone.
3/
W miejsce narażone na uszkodzenia mechaniczne zamontuj odbojnice z szerokiej deski.

Pozdrawiam

Maciek_M

Post autor: Maciek_M »

Proszę sobie poczytać o tym produkcie:

-warsbud.pl/sklep.php?id_prod=36&id_kat=39&id=117

Myślę, że rozwiąże ten problem.

samouk

Post autor: samouk »

PaniDaria pisze: Mam do czynienia z niegrubą (0.5 - 1 cm) warstwą betonu na ścianach pewnego pomieszczenia. Często zdarza się tak że podczas przenoszenia różnych rzeczy itp. uderzy się w taką ścianę, co powoduje kruszenie się jej.
Witam,
Niestety był to (od początku) błąd. Nie powinno się dawać tak cienkiej warstwy betonu na stare podłoże. Obawiam się, że problem (nawet po zabiegach zalecanych przez przedmówców) będzie się powtarzał.

Pozdr.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ściany elewacje fasady ”