Ankrowanie (kotwienie) starego domu

Szukasz odpowiedniego materiału na ściany swojego domu? Nie wiesz jakie materiały będą odpowiednie do ich wzniesienia i wykończenia? Jakie trzeba ponieść koszty wynajęcia ekipy remontowej? Tutaj znajdziesz odpowiedzi.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

pedro1
Początkujący
Początkujący

Ankrowanie (kotwienie) starego domu

Post autor: pedro1 »

Witam.
Mam pytanie odnośnie ankrowania (kotwienia) starego domu czy wie może ktoś ile to kosztuje ile fachowcy biorą za takie prace.

Z góry dziękuje za pomoc.

Ali04
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Re: Ankrowanie (kotwienie) starego domu

Post autor: Ali04 »

proponuje zrobić to we własnym zakresie - przeciec to banał..
A.O

szamtoni
Początkujący
Początkujący

Post autor: szamtoni »

Ali04
proponuje zrobić to we własnym zakresie - przeciec to banał..
Nie całkiem bym się z tym zgodził. Miałe podobne rozterki; wydawało mi się, że wszystkie aspekty "ankrowania" w moim budynku już rozgryzłem (stara, prawie ruina), lecz po rozmowie z konstruktorem okazało się, że nie uwzględniłem jednego problemu i to niestety bardzo istotnego. Może wpadłbym na to jeszcze - bo teraz wydaje mi się to aż oczywiste, a jak nie? W końcu dałem sobie spokój - i tak wychodzi na to, że łatwiej rozebrać i od nowa budować. Ale często trzeba natychmiast wykonać zabezpieczenie tymczasowe lub stałe - i nieraz rzeczywiście jest to proste i łatwe.

pedro1
Jeśli sam chcesz to wykonać, podaj jakieś szczegóły - może coś można by Ci podpowiedzieć, albo odezwie się jakiś spec.

pedro1
Początkujący
Początkujący

Post autor: pedro1 »

witam myślałem o tym żeby to samemu zrobić ale po opiniach i poradach różnych ludzi już sam nie wiem co robić ponieważ każdy mówi coś innego jedni twierdzą tak samo jak Ali04 że to banał a inni że to niedokonca jest takie proste że to trzeba wiedzieć gdzie i jakie dokładnie te ankry mają być. Dlatego chciałbym się dowiedzieć ile fachowcy sobie cenią za takie prace bo jeżeli byto niebyło takie drogie to wolałbym to zlecić firmie. Pytałem w firmach umnie w okolicy ale informacje jakie otrzymałem niedokońca mnie przekonały do tych firm.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ściany”