Witam. Mam chyba nietypowy problem bo nigdzie na forum nie mogłem znaleźć takiego tematu. Chce zmienić dach mojego starego domu, dać nową więźbę i wieniec. Byłem w dwóch biurach projektowych i w obu mówią mi że muszę koniecznie przerobić schody bo te są za strome, ja nie chcę ich przerabiać bo w moim przypadku to będą ogromne koszty.
I teraz moje pytanie: Jakie konsekwencje mnie czekają jak zrobię to bez projektu? Czy w trakcie prac mogę się spodziewać jakiejś kontroli?
Rozmawiałem z paroma wykonawcami i mówili że ludzie często robią takie małe przeróbki bez planów
Z góry dziękuje za pomoc
PRZERUBKA DACHU BEZ PROJEKTU
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Re: PRZERUBKA DACHU BEZ PROJEKTU
Zmiana dachu - to ma być mała przeróbka?sadler727 pisze:Chce zmienić dach mojego starego domu, dać nową więźbę i wieniec.
Rozmawiałem z paroma wykonawcami i mówili że ludzie często robią takie małe przeróbki bez planów.
Gratuluję poczucia humoru tym wykonawcom, z którymi rozmawiałeś.
Takie prace należy przeprowadzić w zgodzie z przepisami PB.
Ale możesz mi odpowiedzieć na pytanie ?ekmir pisze:Zmiana dachu - to ma być mała przeróbka?sadler727 pisze:Chce zmienić dach mojego starego domu, dać nową więźbę i wieniec.
Rozmawiałem z paroma wykonawcami i mówili że ludzie często robią takie małe przeróbki bez planów.
Gratuluję poczucia humoru tym wykonawcom, z którymi rozmawiałeś.
Takie prace należy przeprowadzić w zgodzie z przepisami PB.
-
samouk
Jeśli byś miał kontrolę W TRAKCIE, to pół biedysadler727 pisze: I teraz moje pytanie: Jakie konsekwencje mnie czekają jak zrobię to bez projektu? Czy w trakcie prac mogę się spodziewać jakiejś kontroli?
Pozdro...
Tak jak napisał samouk - potraktują to jako samowole budowlaną i wyciągną konsekwencje.