Cześć mam pytanie czy można docieplić dach płaski nie zdjemując z niego starej papy,pod którą jest zapewne szlichta i żużel.
Papa ta jest pomarszczona i już w niektórych miejscach jest pustka powietrzna pod nią.Czy można na wierzch uzyć jakieś technologi ze styropianu albo wełny bez jej zrywania?Obróbki blacharskie są w dobrym stanie ale chyba jest możliwość wyrwania ich bez ruszania papy,proszę o radę.Z góry dzięki
Docieplenie dachu płaskiego niewentylowanego
Moderator: Redakcja e-dach.pl
-
MistrzJan
- Superużytkownik

Re: Docieplenie dachu płaskiego niewentylowanego
Papę wyreperować ,na to przykleić i zakołkować płyty styropapy.Pokryć zgrzewalną z SBS-em . Obróbek nie ruszać, dać na wierzch nowe. pozdr Jan.
Po mnie nie ma poprawek!!!!
Dzięki i to mi się podoba,takie miałem wstępne założenie
-
IDM-SERVICE
- Superużytkownik

Witam
Zanim tak zrobisz, bo rada jest właściwa musisz udrożnić wentylację przestrzeni pomiędzy starym pokryciem , a warstwą docieplającą ze szlaki.
Można to zrobić poprzez wykonanie otworów w ścianie czołowej dachu - początek spadku - przeciwna ściana do okapy. lub poprzez kominki wentylujące tę przestrzeń.
Pozdrawiam
Zanim tak zrobisz, bo rada jest właściwa musisz udrożnić wentylację przestrzeni pomiędzy starym pokryciem , a warstwą docieplającą ze szlaki.
Można to zrobić poprzez wykonanie otworów w ścianie czołowej dachu - początek spadku - przeciwna ściana do okapy. lub poprzez kominki wentylujące tę przestrzeń.
Pozdrawiam
Góral z Sudet