Słup energetyczny na sąsiedniej działce

Jak nie zginąć w gąszczu przepisów i co zrobić, by podejmowane przez nas prace były wykonane zgodnie z przepisami? Niedopełnienie przepisów prawa budowlanego może mieć bardzo poważne konsekwencje. Jeśli zastanawiasz się na jakie prace potrzebne jest pozwolenia na budowę, jak je uzyskać, jakie wymagania formalne trzeba spełnić ? tu znajdziesz pomoc.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

centaurus123
Początkujący
Początkujący

Słup energetyczny na sąsiedniej działce

Post autor: centaurus123 »

Witam
mam problem , kupiłem działkę 11 arów i na końcu działki przechodzą nad nią liny średniego napięcia , energetyka zmusza mnie do obostrzenia czyli zabezpieczenia tych lin na własny koszt 20tyś , wydzieliłem więc ten kawałek działki z zachowaniem odpowiedniej odległości z użytkowania i teraz nie koliduję z energetyką. wymyślili natomiast że słup który stoi na sąsiedniej działce trzeba uziemić oczywiście na mój koszt , czy ktoś wie jaka odległość obowiązuję od budynku takiego słupa ?
centaurus123

KazimierzW
lubie spamować

Re: Słup energetyczny na sąsiedniej działce

Post autor: KazimierzW »

.dobryinstalator.pl/baza_wiedzy/porady_ekspertow.html słuchaj może tutaj odpowiedzą, tutaj ogólnie prawnie odpowiadają bo a tak to mało kto na pamięć zna takie miary.

Przemek

Re: Słup energetyczny na sąsiedniej działce

Post autor: Przemek »

kolega za moment bana dostanie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Prawo budowlane”