"Murek" z czego ?

Szukasz odpowiedniego materiału na ściany swojego domu? Nie wiesz jakie materiały będą odpowiednie do ich wzniesienia i wykończenia? Jakie trzeba ponieść koszty wynajęcia ekipy remontowej? Tutaj znajdziesz odpowiedzi.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

sarkazm.
Początkujący
Początkujący

"Murek" z czego ?

Post autor: sarkazm. »

Witam. Ostatnio u mojego znajomego zobaczyłam taki "murek" oddzielający kuchnię od saloniku. Bardzo mi się spodobał, robię remont i bardzo chciałabym mieć taki w swoim mieszkaniu. Ten "murek" miał może 1,20 u góry miał blat i 'robił' (że tak się wyrażę) za stolik. Ściana była pusta w środku i całość wyglądała naprawdę ładnie. No i teraz moje pytania :
- Nie wiecie może z czego było to wykonane - tan murek. (chodzi mi o materiały)
- Czy nie znacie cen tych materiałów ?
- Jak fachowo nazywa się ten murek ? (chciałabym się coś więcej o tym dowiedzieć)

Z góry bardzo dziękuje za odpowiedź :)

Yawex
Zainteresowany
Zainteresowany

Re: "Murek" z czego ?

Post autor: Yawex »

mozesz postawic z pustaka, cegly, plyt k-g
ceny - zaleza od materialow

IDM-SERVICE
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: IDM-SERVICE »

Witam
Spytaj właścicieli u których widziałeś ten murek
Pozdrawiam
Góral z Sudet

Awatar użytkownika
UNICOM
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: UNICOM »

Takie murki jak i scianki szybko i fachowo sie stawia z bloczkow gipsowych.

-www.sirbud24.pl/produkt/15328/VG-ORTH-PLYTA-GIPSOWA-ZWYKLA---8-CM-BLOCZEK-GIPSOWY-500x666x80-MM/

kubiaq
Początkujący
Początkujący

Post autor: kubiaq »

tak się składa że u siebie w domku mam taki murek w kuchni, postawiłem go z klinkieru, dość fajnie wyszedł. :D

Klinkier to najlepsze wyjście. W beton z drobnego ziarna dać barwnik, najlepiej czarny i można elegancko wymurować.

Mattias
Aktywny
Aktywny

Post autor: Mattias »

Wydaje mi się, że taki murek można postawić z czegokolwiek, zależnie od upodobań autora. W ramach rady powiem tylko, że podobno beton komórkowy jest bardzo łatwy w kształtowaniu, więc może to jest dobre rozwiązanie.

jimbo
Początkujący
Początkujący

Post autor: jimbo »

u mnie stoi podobny murek z czerwonej cegly... nie dodawalem zadnego barwnika do spoiwa wiec wyglada raczej klasycznie... i troche mi sie nie podoba... slyszalem ze mozna taka cegle polakierowac zeby byla latwiejsza w utrzymaniu czystosci i nabrala troche charakteru... czym to spryskać?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ściany”