Pasy smugi po malowaniu pomocy !
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
jacenty800
- Superużytkownik

Re: Pasy smugi po malowaniu pomocy !
do pewnej ekipy -do doskonalosci to temu akro gruntowito daleka oj daleka droga.kosztuje moze i tanio a le tam sam piach w tym gruncie .trzeba czesto mieszac bo gesciejsze opada na dno .zreszta wydajnosc zadna-sa lepsze drozsze ale i bardziej wydajniejsze wyjdzie na to samo a jakosc o niebo lepsza zresztra jak nie umie ktos za bardzo malowac to zepsuje efekt szpachlu bo pozostawia zgrubienia ...............takie moje zdanie malowalem tym raz i dobrze ze na przedpokoju bo jakbym malował w pokoju to nie wiem jakby scianka pod swiatelko wyszła......
-
pewnaekipa
- Początkujący

Jest to produkt specyficzny, są lepsze ale ten mi przypasował. Już trochę czasu na nim bazuje i pewnie doskonale wiesz że jak coś działa dobrze to po co zmieniać. Co do wydajności to zależy jak malujesz w porywach do 5m2. Ty co rekomendujesz?
-
jacenty800
- Superużytkownik

sprobuj gruntu ticurilla .wydajnosc o niebo lepsza gruntowanie nie pozostawia faktury walka ja osobiscie jeszcze go rozrzedzam po to by zminimalizowac strukture.jak maluje kolorem to dodaje przyblizony pigmecik i mam zagruntowane i kolor ale pewnie ty tez dodajesz do sniezki to oczywiste.jak beda ryski dziurki odbicia dajesz szpachloweczke akrylowa na 0 i potem delkatnie przeszlifowujesz bez obaw ze zeszlifujesz i grunt,i co najwazniejsze przy duzych powierzchniach farba rozkłada sie rownomiernie bez efektu wpicia i zgrubienia jak malujesz salonik np 50 m.wiele razy chciałem sprobowac czegos innego do gruntowania ale po tym jak mi inwestorka sniezke przyniosła stwierdzilem ze nie bede eksperymentowal z innymi gruntami opuszki pozdzierane miałem od akrylowania a nie bylo tego duzo
Z tego co widze to sciany pewnie mlekiem byly malowane i oto skutki.
Ja nie rozumiem po co te grunty ladowac na sciane. Ja maluje bezposrednio farbami 2x i po problemie. Jeszcze nie trafila mi sie reklamacja po oddaniu kluczykow od mieszkania.
Ten pokoj jest pomalowany na raz.Farba byla 80zl za 10l. Nie znam firmy.

Moim zdaniem te grunty sa winne. A jeszcze ciaptaki mieszaja farby z gruntami i woda zeby bylo wiecej to potem sa efekty jak mlekiem sie maluje.
Suchy walek takich smug by nie zostawil.
To mleko juz nie mialo tylu pigmentow zeby rownomiernie kryc. Taki o to moje zdanie.
Kupujac farby to sie powinno malowac taka jaka juz jest.
Ja nie rozumiem po co te grunty ladowac na sciane. Ja maluje bezposrednio farbami 2x i po problemie. Jeszcze nie trafila mi sie reklamacja po oddaniu kluczykow od mieszkania.
Ten pokoj jest pomalowany na raz.Farba byla 80zl za 10l. Nie znam firmy.
Moim zdaniem te grunty sa winne. A jeszcze ciaptaki mieszaja farby z gruntami i woda zeby bylo wiecej to potem sa efekty jak mlekiem sie maluje.
Suchy walek takich smug by nie zostawil.
To mleko juz nie mialo tylu pigmentow zeby rownomiernie kryc. Taki o to moje zdanie.
Kupujac farby to sie powinno malowac taka jaka juz jest.
UNIKOM WSZELKIEJ PRACY!!!!
No niestety mimo wszystko zdarzają się problemy nadmiernego wsiąkania farby, lub złego pomalowania. Niewykluczone, że jeszcze się spotkasz z takimi przypadkamiUNICOM pisze:
Jednak MASZ RACJĘ, że w większości wypadków wynika to ze schrzanienia roboty przez CIAPTAKÓW jak to ich ciekawie nazwałeś
Serdecznie pozdrawiam
-
jacenty800
- Superużytkownik

taki sam efekt pomalowania daje farba gruntujaca -a zalety brak zgrubien w miejscach laczenia płyt bo jak wiadomo gips i płyta ciagnie inaczej farbe co ma znaczenie szczegolne przy malowaniu beckersem ticurilla i duluxem -ogulnie farbami satynowymi.......
-
pewnaekipa
- Początkujący

Nie korzystałem z tikurilli pewnie kiedyś stestuje jak się klient uprze. Tak jak wcześniej wspomniałem dobrze mi się pracuje na śniezce, a co do rozcieńczania to tego nie robię, nie robiłem i nie będę robił. Zawsze pod malowanie gruntuje, chyba że ściana jest w idealnej kondycji i nie ma przeskoku barw.
No ja ostatnio dosyć niechętnie, ale z konieczności bawię się farbami DEKORAL i przyznaję, że jestem mile zaskoczony
Oczywiście bez rozcieńczania i kombinowania... Polecam!
Witam.
Miałem ten sam problem tyle że przy malowaniu sufitu. I doszedłem do wniosku że to zależy od techniki malowania.
Ja maluje pasami po całej długości żeby miec jasność. PRzy czym pasy nie moga się na siebie nakładać bo wtedy masz w jednym miejscu grubszą warstwę farby a drugim cieńsza i stąd ta róźnica odcieni. Malując musisz prowadzic wałek tuż obok pasa obok jednak nie najeżdżając na niego. To dokładna robota jednak wraz z długością malowania powinno ci lepiej wychodzić.
Pozdro.
Miałem ten sam problem tyle że przy malowaniu sufitu. I doszedłem do wniosku że to zależy od techniki malowania.
Ja maluje pasami po całej długości żeby miec jasność. PRzy czym pasy nie moga się na siebie nakładać bo wtedy masz w jednym miejscu grubszą warstwę farby a drugim cieńsza i stąd ta róźnica odcieni. Malując musisz prowadzic wałek tuż obok pasa obok jednak nie najeżdżając na niego. To dokładna robota jednak wraz z długością malowania powinno ci lepiej wychodzić.
Pozdro.
a co nie trafiłem na forum artystyczno-malarskie?
To gdzie ja jestem?? 
Kubiaq w tym co mówisz jest kszta racji, ale nie powinno tak być... Farba jednakowo niezależnie od grubości warstwy farby powinna kryć daną powierzchnię i nie powinno to wymagać aż takiej precyzji jak gra w bierki
Powinno być dobrze i już
Życzę wszystkim radosnych i spokojnych świąt Wielkanocnych
Powinno być dobrze i już
-
jacenty800
- Superużytkownik

ja maluje w gzygzaki i wychodzi jak nie wierzycie wasza sprawa ,pozdrawiam hehe
to nie wymaga precyzji tylko wprawy i znajomości rzeczy. Jak się nie wie jak beton rozrabiać choć to niezwykle proste to i tak ci nie wyjdzie taki jaki byś chciał.WODZU! pisze:Kubiaq w tym co mówisz jest kszta racji, ale nie powinno tak być... Farba jednakowo niezależnie od grubości warstwy farby powinna kryć daną powierzchnię i nie powinno to wymagać aż takiej precyzji jak gra w bierki![]()
Powinno być dobrze i już
Masz rację i w 100% się z Tobą zgadzam!