Ile za instalację elektryczną?

Domowe prace związane z prądem mogą być bardzo niebezpieczne. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat instalacji elektrycznych począwszy, od wymiany kontaktu po podłączenie prądu.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

jacenty800
Superużytkownik
Superużytkownik

Re: Ile za instalację elektryczną?

Post autor: jacenty800 »

juz wrze elpapiotr.co najlepioej widac po twoich postach hehe pytaniach i prozbach o fotki widac chłopaki sobie radza i jak wychodza na tym to tylko pogratulowac bo konkurencje robia strzszna.ciekaw jestem czy fakture wystawiaja ale to juz mniej istotne.co do jakosci wcale nie musza byc gorsi od gosci bioracych po 50 dych-tak naprawde wystarczy 1 elektryk i ze 2-3 monterow i robota idzie na ilosc-jak widac sie opłaca.zastanawiajaca jest tylko reklama przy takich cenach bo ludziska powinny walic drzwiami i oknami przy trakich cenach.teraz pytanie do tych elektrykow ile biora od punktu z bruzdami -troche wiecej znaczy po 21 czy 41?

elpapiotr

Post autor: elpapiotr »

Witam.

Spokojnie, Kolego jacenty800, przecież zadałem konkretne pytania, a że jest to forum służące m. inn. do wymiany doświadczeń,
więc i ja czegoś mogę się nauczyć.
Jeżeli ktoś się chwali, niech się chwali do końca, a nie by zaistnieć kilkoma wpisami.
Przecież nie tak dawno "zabłysnął" na forum niejaki profesjonalista stef62, który obiecał mi zdjęcia z profesjonalnej budowy, i tyle go widać. Zniknął.
Tak więc historia może się powtórzyć.

PS. Czytałem temat na forum -
http://www.forumbudowlane.pl/vt/19639/0 ... mku-jednor.
Piłka odbita - dlaczego tak drogo biorą ?

maciek001
Początkujący
Początkujący

Post autor: maciek001 »

to może zaczniemy liczyć koszty robocizny od długości położonej instalacji? gdy trzeba wykonać bruzdy można doliczyć jakąś kwotę do tego :) coś takiego:

L*(2zł+K)+A*3zł+B+D+M=cena za całość :D

L-długość (w metrach) wszystkich tras przewodów
A-ilość wypustów (itp)
B-rozdzielnice
D-dokumentacja
K-bruzdy
M-materiały

oczywiście przykładowo wpisałem wpisałem cenę np za 1m wykonania instalacji.

PS: pomysł wydaje się śmieszny ale najbardziej chyba oddaje koszty wykonania instalacji i jest przejrzysty w miarę. zawsze można doliczyć coś za dojazd itd :)

pozdrawiam i wesołego jajka.

elpapiotr

Witam.
maciek001 pisze:zawsze można doliczyć coś za dojazd itd
Nie można - przecież pisze wyraźnie :
sebasti15 pisze:Instalacjie wykonujemy na terenie calego województwa : województwo Łódzkie Mazowieckie Swiętokrzyskie Śląskie. Województwo wielkopolskie Kujawsko pomorskie i Opolskie po 20zł za punkt
Śpią tydzień w tym remontowanym "w stanie surowym". :wink:
Drugi tydzień w tym drugim.

PS. Zresztą sebasti15 pomylił datę wpisów o trzy dni.

sebasti15
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: sebasti15 »

kable ukladamy pod poziomice. za dojazd nie doliczamy poniewaz spimy na budowie a jesli chodzi o zdjecia to nie mamy ale zawsze mozna podac numery ludzi u których robilismy. Faktura nie ma sprawy jezeli klijent chce wystawiamy rachunek. komplet dokumentów czyli kopia uprawnien wpis do izby inzynierów i wszystkie pomiary

elpapiotr

Witam.

Biedny ten inżynier (magister) z UB - musi spać na budowach :cry:

sebasti15
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: sebasti15 »

sory ale nie oplaca sie zjezdzac co dzien a jesli potrzeba(jezeli nie ma okien to ciągniemy kemping i po sprawie a dla twoich wiadomosci 12 jedziemy do sosnowca a z tego co widze ty tam mieszkasz.meze nawet bedziemy poprawiac po tobie

Arcom

Post autor: Arcom »

Witam wszystkich zainteresowanych z Trójmiasta
Rozmowa , doradztwo , wycena darmowa

Zajmuje sie :
- Inteligentne budynki
- Instalacje elektryczne
- Instalacje odgromowe
- Montaż osprzętu elektrycznego
- Montaż rozdzielni elektrycznych
- Modernizacja i konserwacja instalacji elektrycznych
- Remonty instalacji elektrycznych
- Przyłącza do budynków ( napowietrzne oraz ziemne )
- Protokoły powykonawcze
- Pomiary elektryczne
- Instalacje alarmowe
- Instalacje P-Poż, czad, gaz, współpracujące z systemami alarmowymi
- Instalacje TV, TV-SAT
- Instalacje kina domowego
- Sieci komputerowe
- Domofony, wideodomofony
- Monitoring
- Gwarancja na wszystkie instalacje

Pozdrawiam
www.arcom-elektryk.pl

elpapiotr

Witam.

Wszystko ładnie, pięknie, tylko ... te nieszczęsne blaszki :cry:
Najlepsze to P1020065, ale nie przebije P1020106 -tu chyba po pijanemu robione
I ... dlaczego nie ma najważniejszego - wnętrz tych rozdzielnic ?
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2010, 19:32 przez elpapiotr, łącznie zmieniany 1 raz.

jacenty800
Superużytkownik
Superużytkownik

eeeeeeeeee to juz jest reklama -a wic prosze podac jakis swoj cennik.jedni koledzuy zamiescil cene za punkt oraz rozdzielnie i nie zagladaja na ten portal bo tyle roboty maja a pan suche fakty tylko reklama -dział reklam na e-mieszkania mozna zamieszczac

Arcom

Witam Panów
Przy zdjęciu 065 i około 2 km przewodu ciężko było zachować kąty proste :) a jeśli chodzi o to 2 zdjęcie to rzeczywiście troszkę ucieka przewód ale tylko z tego powodu ze był tam poro-term i nie trzymały się kołki wiec wyszło akurat w tych miejscach i tak poszedł przewód (najważniejsze ze puszki według pionu i poziomu)
Jeśli chodzi o zdjęcia wewnętrzne niestety zdjęcia są robione zawsze na sam koniec i nigdy nie robiłem zdjęć w środku .

Jeśli chodzi o cennik .
Z doświadczenia wiem ze nie da się zrobić wyceni pracy z daleka i na punkty. Wycena jest robiona na budowie u Inwestora albo wysyłana e-mailem do Inwestora jeśli prac jest na tyle dużo ze ciężko określić koszt materiałów z robocizna w ciągu 2-3h rozmowy na budowie.

Jeśli chodzi o Prace i to ze inni maja tyle pracy ze nie maja czasu poczytać w internecie, mam sporo zamówień i tez sporo czytam żeby zawsze być na bieżąco z nowinkami i z tym co ludzie piszą i jakie problemy maja z fachowcami . Dzisiaj tak wyszło ze trafiłem na ta stronkę i czytałem o instalacjach elektrycznych ,wiec postanowiłem dołączyć się do rozmowy .

Czy to jest reklama ? hmmm w jakiś sposób napewno ale z tego co tutaj czytałem wiele osób się reklamuje wiec tez postanowiłem zacząć rozmowę od reklamy .

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2010, 20:36 przez Arcom, łącznie zmieniany 1 raz.

jacenty800
Superużytkownik
Superużytkownik

to moze jakis cennik za punkt czy rozdzielenke?tak dla orietacji bez materiału?

Arcom

jacenty800 pisze:to moze jakis cennik za punkt czy rozdzielenke?tak dla orietacji bez materiału?

Niestety nie wykonuje prac na Punkty

jacenty800
Superużytkownik
Superużytkownik

a jak od długosci kabla?od pokoju?jakies orjetacyjne ceny musza byc .czy na oko wchodzi pan patrzy jjak wielka chata i klijent jak ubrany

Arcom

Wycena jest robiona według tego co klient wymaga i jakie instalacje potrzebuje.
Każda wycena jest robiona indywidualnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje elektryczne”