instalacja elektryczna
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: instalacja elektryczna
Tak dzennik budowy był i mam go, więc jeden problem z głowy. Co do kierownika budowy był, ale nie wiem gdzie teraz przebywa, więc chyba będzie trzeba znaleść innego. A jak już będę miał tego kierownika to mówisz, że on pwinien znać odpowiedzi na dręczące mnie pytania?
A jeszcze mam pytanie czy wiesz może ile może kosztować taka usługa u kierownika budowy, by wykończyć ten dom, pytam tak na wszelki wypadek jak bym tamtego nie znalazł, bo nie mam zielonego pojęcia.
Z góry jeszcze raz wielkie dzięki.
A jeszcze mam pytanie czy wiesz może ile może kosztować taka usługa u kierownika budowy, by wykończyć ten dom, pytam tak na wszelki wypadek jak bym tamtego nie znalazł, bo nie mam zielonego pojęcia.
Z góry jeszcze raz wielkie dzięki.
- elektromaniak
- Początkujący

pozdrawiam
Michał Stachowicz elektryka w domu i mieszkaniu
sprawnie tanio solidnie
podstawowe instalacje,
internet, alarmy, kamery, domofony, TV
Polska centralna
sprawnie tanio solidnie
podstawowe instalacje,
internet, alarmy, kamery, domofony, TV
Polska centralna
-
elpapiotr
Witam.
I dlatego instalacje elektryczne robią hydraulicy, murarze i ogrodnicy, Kolego elektromaniak.
I świeci.
A później wchodzą na forum użytkownicy tych instalacji i proszą o pomoc, bo ...
I dlatego instalacje elektryczne robią hydraulicy, murarze i ogrodnicy, Kolego elektromaniak.
I świeci.
A później wchodzą na forum użytkownicy tych instalacji i proszą o pomoc, bo ...
-
damian_k
- Zainteresowany

- Kontakt:
Zapomniałeś dodać piekarzy i cukierników.
Ja znam nawet elektryków górniczych z 20 letnim stażem, którzy nie wiedzą jak działa różnicówka.
Dziwi mnie to, że nikt nie narzeka na drogich hydraulików, tynkarzy, kafelkarzy itd a każdy mówi, że elektryk jest drogi, choć to nieprawda w porównaniu do w/w.
Profesjonalizm kosztuje, zwłaszcza w czasach, kiedy elektryk bierze na siebie odpowiedzialność prawną za wykonaną instalację (oświadczenie do ZE).
Te 10000-30000 które ktoś rzucił wcześniej to oczywiście przesada.
Pozdrawiam
Ja znam nawet elektryków górniczych z 20 letnim stażem, którzy nie wiedzą jak działa różnicówka.
Dziwi mnie to, że nikt nie narzeka na drogich hydraulików, tynkarzy, kafelkarzy itd a każdy mówi, że elektryk jest drogi, choć to nieprawda w porównaniu do w/w.
Profesjonalizm kosztuje, zwłaszcza w czasach, kiedy elektryk bierze na siebie odpowiedzialność prawną za wykonaną instalację (oświadczenie do ZE).
Te 10000-30000 które ktoś rzucił wcześniej to oczywiście przesada.
Pozdrawiam
-
fhuvertigo
Witam.Proszę o zaglądnięcie na stronę spam .Odpowiedzą na wszelkie pytania odnośnie budownictwa i remontów.
-
elpapiotr
Witam.
Wasza galeria dodana.

PS. I to by było na tyle ... spamowania.
No i co tam widać ?Witam.Proszę o zaglądnięcie na stronę .Odpowiedzą na wszelkie pytania odnośnie budownictwa i remontów.
Wasza galeria dodana.
PS. I to by było na tyle ... spamowania.
WITAM SERDECZNIE Mam do zaoferowania Państwu wykonanie instalacji elektrycznej w cenie od 18zł za punkt bez materiału.Wykonujemy takze inne instalacjie typu alarmy tv domofon itp. Instalację elektryczną oddajemy inwestorowi z kompletem dokumentów związanych z odbiorem..Posiadamy uprawnienia SEP/SPE.Instalacjie wykonujemy na terenie calego województwa Łódzkie Mazowieckie Swiętokrzyskie Śląskie. Województwo wielkopolskie Kujawsko pomorskie i Opolskie po 20zł za punkt
-
elpapiotr
Witam.
Trochę mało. Zaoferujcie jakieś przykłady swoich robót.
Dajcie przykład ceny końcowej z wyliczeniem "punktów".
Bo inaczej, jak wielu na tym forum - "machnął" parę wpisów i ... zniknął.
Trochę mało. Zaoferujcie jakieś przykłady swoich robót.
Dajcie przykład ceny końcowej z wyliczeniem "punktów".
Bo inaczej, jak wielu na tym forum - "machnął" parę wpisów i ... zniknął.
ilosc gniazdekX18zl do tego kazdy wylacznit i 1 wypust to 1 punkt gdy są 2 kinkiety to 2 punkty wyl schodowy to 2 punkty polaczenie rozdzielni to koszt 250zl
-
elpapiotr
Witam.
Do tego dochodzą połączenia wyrównawcze, zasilanie budynku od miejsca rozgraniczenia, dokumentacja wykonawcza, protokół pomiarowy,
zgłoszenie do RE/ZE do odbioru i założenia klcznika kWh (z wnioskiem zgłoszeniowym).
Nie ma szans na wykonanie tego w jeden tydzień.
Do tego dochodzą połączenia wyrównawcze, zasilanie budynku od miejsca rozgraniczenia, dokumentacja wykonawcza, protokół pomiarowy,
zgłoszenie do RE/ZE do odbioru i założenia klcznika kWh (z wnioskiem zgłoszeniowym).
Nie ma szans na wykonanie tego w jeden tydzień.
kolego dom 150punktów z kopaniem 30mna zasilanie robily 3dni papiery wypisujemy a miejscu a papiery do ZEinwestor teraz zawozi sam wiec widze ze to ty do konca sie nie znasz
-
elpapiotr
Witam.
Faktycznie. Ale tu jest potencjalny klient, czekający na wyjaśnienie -
http://www.forumbudowlane.pl/vt/21507/0 ... czne-pradu
Pomożecie ?
Faktycznie. Ale tu jest potencjalny klient, czekający na wyjaśnienie -
http://www.forumbudowlane.pl/vt/21507/0 ... czne-pradu
Pomożecie ?
przeciez wiesz sam ze w warunkach moze byc duzo szczegółów a jezeli slup nawet stoi w dzialce kogos jest on wlasnoscią ZEwiec za bardzo nie moze dyskutowac ps.ZE wyrazil zgode zeby skrzynka byla na ich slupie?? raczej nie
-
buraczane_pole
- Aktywny

a to ciekawa sprawasebasti15 pisze:przeciez wiesz sam ze w warunkach moze byc duzo szczegółów a jezeli slup nawet stoi w dzialce kogos jest on wlasnoscią ZEwiec za bardzo nie moze dyskutowac ps.ZE wyrazil zgode zeby skrzynka byla na ich slupie?? raczej nie
niw wiem jak u was ale u nas przylącze robi ZE no ale zgoda sąsiada musi byc rzecz jasna