instalacja elektryczna

Domowe prace związane z prądem mogą być bardzo niebezpieczne. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat instalacji elektrycznych począwszy, od wymiany kontaktu po podłączenie prądu.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

kroliczek
Początkujący
Początkujący

Re: instalacja elektryczna

Post autor: kroliczek »

Tak dzennik budowy był i mam go, więc jeden problem z głowy. Co do kierownika budowy był, ale nie wiem gdzie teraz przebywa, więc chyba będzie trzeba znaleść innego. A jak już będę miał tego kierownika to mówisz, że on pwinien znać odpowiedzi na dręczące mnie pytania?
A jeszcze mam pytanie czy wiesz może ile może kosztować taka usługa u kierownika budowy, by wykończyć ten dom, pytam tak na wszelki wypadek jak bym tamtego nie znalazł, bo nie mam zielonego pojęcia.
Z góry jeszcze raz wielkie dzięki.

Awatar użytkownika
elektromaniak
Początkujący
Początkujący

Post autor: elektromaniak »

:D ceny instalacji podawane przez was w tym wątku są dość duże:D wiadomo można płacić za markę danej firmy ale nie wszystkich stać na to.
pozdrawiam
Michał Stachowicz elektryka w domu i mieszkaniu
sprawnie tanio solidnie
podstawowe instalacje,
internet, alarmy, kamery, domofony, TV
Polska centralna

elpapiotr

Post autor: elpapiotr »

Witam.

I dlatego instalacje elektryczne robią hydraulicy, murarze i ogrodnicy, Kolego elektromaniak.
I świeci.
A później wchodzą na forum użytkownicy tych instalacji i proszą o pomoc, bo ...

damian_k
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: damian_k »

Zapomniałeś dodać piekarzy i cukierników.
Ja znam nawet elektryków górniczych z 20 letnim stażem, którzy nie wiedzą jak działa różnicówka.

Dziwi mnie to, że nikt nie narzeka na drogich hydraulików, tynkarzy, kafelkarzy itd a każdy mówi, że elektryk jest drogi, choć to nieprawda w porównaniu do w/w.

Profesjonalizm kosztuje, zwłaszcza w czasach, kiedy elektryk bierze na siebie odpowiedzialność prawną za wykonaną instalację (oświadczenie do ZE).

Te 10000-30000 które ktoś rzucił wcześniej to oczywiście przesada.

Pozdrawiam

fhuvertigo

Post autor: fhuvertigo »

Witam.Proszę o zaglądnięcie na stronę spam .Odpowiedzą na wszelkie pytania odnośnie budownictwa i remontów.

elpapiotr

Witam.
Witam.Proszę o zaglądnięcie na stronę .Odpowiedzą na wszelkie pytania odnośnie budownictwa i remontów.
No i co tam widać ?
Wasza galeria dodana. :wink: :wink:

PS. I to by było na tyle ... spamowania. :D

sebasti15
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: sebasti15 »

WITAM SERDECZNIE Mam do zaoferowania Państwu wykonanie instalacji elektrycznej w cenie od 18zł za punkt bez materiału.Wykonujemy takze inne instalacjie typu alarmy tv domofon itp. Instalację elektryczną oddajemy inwestorowi z kompletem dokumentów związanych z odbiorem..Posiadamy uprawnienia SEP/SPE.Instalacjie wykonujemy na terenie calego województwa Łódzkie Mazowieckie Swiętokrzyskie Śląskie. Województwo wielkopolskie Kujawsko pomorskie i Opolskie po 20zł za punkt

elpapiotr

Witam.

Trochę mało. Zaoferujcie jakieś przykłady swoich robót.
Dajcie przykład ceny końcowej z wyliczeniem "punktów".

Bo inaczej, jak wielu na tym forum - "machnął" parę wpisów i ... zniknął.

sebasti15
Zainteresowany
Zainteresowany

ilosc gniazdekX18zl do tego kazdy wylacznit i 1 wypust to 1 punkt gdy są 2 kinkiety to 2 punkty wyl schodowy to 2 punkty polaczenie rozdzielni to koszt 250zl

elpapiotr

Witam.

Do tego dochodzą połączenia wyrównawcze, zasilanie budynku od miejsca rozgraniczenia, dokumentacja wykonawcza, protokół pomiarowy,
zgłoszenie do RE/ZE do odbioru i założenia klcznika kWh (z wnioskiem zgłoszeniowym).
Nie ma szans na wykonanie tego w jeden tydzień.

sebasti15
Zainteresowany
Zainteresowany

kolego dom 150punktów z kopaniem 30mna zasilanie robily 3dni papiery wypisujemy a miejscu a papiery do ZEinwestor teraz zawozi sam wiec widze ze to ty do konca sie nie znasz

elpapiotr

Witam.

Faktycznie. Ale tu jest potencjalny klient, czekający na wyjaśnienie -

http://www.forumbudowlane.pl/vt/21507/0 ... czne-pradu

Pomożecie ? :D

sebasti15
Zainteresowany
Zainteresowany

przeciez wiesz sam ze w warunkach moze byc duzo szczegółów a jezeli slup nawet stoi w dzialce kogos jest on wlasnoscią ZEwiec za bardzo nie moze dyskutowac ps.ZE wyrazil zgode zeby skrzynka byla na ich slupie?? raczej nie

buraczane_pole
Aktywny
Aktywny

Post autor: buraczane_pole »

sebasti15 pisze:przeciez wiesz sam ze w warunkach moze byc duzo szczegółów a jezeli slup nawet stoi w dzialce kogos jest on wlasnoscią ZEwiec za bardzo nie moze dyskutowac ps.ZE wyrazil zgode zeby skrzynka byla na ich slupie?? raczej nie
a to ciekawa sprawa :shock: skąd zatem setki a jeżeli nie tysiące ludzi z problemem "nie mam prądu bo sąsiad nie pozwala" coś się Pan zagalopował

sebasti15
Zainteresowany
Zainteresowany

niw wiem jak u was ale u nas przylącze robi ZE no ale zgoda sąsiada musi byc rzecz jasna

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje elektryczne”