izolacja komina

Jak dobrać właściwe izolacje do ocieplenia dachu, jaki materiał izolacyjny wybrać? Wełna mineralna a może styropian?

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

Katarzyna1972
Początkujący
Początkujący

izolacja komina

Post autor: Katarzyna1972 »

Witam

Będę wymieniac dach z całą więźbą i blachą.Znalazłam w artykułach fotografię jak nie powinno izolowzć sie komina folią.
Moje pytanie - jak zatem jest prawidłowo to zrobić i czy istnieje jakaś instrukcja dotycząca położenia folii tylko taka bardziej konrtetna, bo te które sa dotyczą połaci plłaskich a to nie jest wielka filozofia a nie ma nic na temat jak to zrobic wokół kominów, zakończenia itd.
Katarzyna

Gosia
Aktywny
Aktywny

Post autor: Gosia »

:roll: :shock: Czy bedziesz sama robiła remont dachu?Bo jeśli nie to są dekarze - nie mylić z "dekarzami", którzy to zrobią.Pozdrawiam

Katarzyna1972
Początkujący
Początkujący

Cześć
No sama to nie, mam ekipe . Ale wolę wiedziec jak co sie robi , bo po oststnich doswiadczeniach z ""murarzem" :evil: wole dmuchać na zimne i odebrać każdy etap budowy.
Katarzyna

Awatar użytkownika
Andrzej Wilhelmi
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Post autor: Andrzej Wilhelmi »

Jak masz takie zacięcie to musisz studiować budownictwo ale zacznij od zasadniczej o profilu dekarskim. Jak zachorujesz to trzeba się będzie wziąść za medycynę. Życzę odrobinę zdrowego rozsądku i renomowanej ekipy ciesielsko-dekarskiej. Pozdrawiam.

Katarzyna1972
Początkujący
Początkujący

Tak samo mogę ironizowzć na temat Twojej "sprawdzonej ekipy".Mój murarz tez był z polecenia a ścaina miała kształt falbanki. Nie chodzi mi o jakąś gruntowną wiedze a tylko o to żeby mieć pojęcie o co w tym wszystkim chodzi. z resztą po co ja prowadze tę jałowa dysuisję.

Katarzyna

Gosia
Aktywny
Aktywny

Post autor: Gosia »

:lol: Kasiu - z babskiej solidarności - nie przejmuj się, przecież to faceci mają monopol na mądrość.Takie są te wszystkie fora - to raczej popisy " fachowości" , często na szczęście porady naprawdę fachowe, ale zauważ,że jak jeden ci coś doradzi, to natychmiast drugi skrytykuje i dalej nic nie wiesz! Dlatego porozmawiaj lepiej - albo w hurtowni,która specjalizuje się w dachach albo z dekarzem. Ja podpowiem np. taśmę ołowianą, wg.mnie b.dobre uszczelnienie komina, ale może być obróbka z blachy.\
Pozdrawiam Cię i prowadz dalej dyskusje , może okazać się ,że nie będą jałowe.

Awatar użytkownika
Andrzej Wilhelmi
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Post autor: Andrzej Wilhelmi »

Szanowna Pani Katarzyno nie miałem najmniejszego zamiaru Pani urazić ale chciałem Pani uzmysłowić iż nie ma takiej możliwości aby zdobyła Pani wiedzę praktyczną dyskutując na forum. Radzę sprawę omówić z kierownikiem budowy. Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dachy”