zapłon pieca vaillant

Dowiedz się wszystkiego o instalacjach gazowych, które zagwarantują Ci bezpieczne i przyjazne mieszkanie. Wybierz odpowiedni piec gazowy - funkcjonalny i praktyczny.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

Marek152
Początkujący
Początkujący

zapłon pieca vaillant

Post autor: Marek152 »

Witam,
mam prblem z zapalaniem się pieca Vaillant , iskrownik/elektroda (nie wiem jak to się fachowo nazywa) włącza się i odpala gaz lecz po kilku sekundach kiedy już gaz się pali włącza się ponownie raz, drugi i wreszcze wyłącza wszystko. dziwne jest, że dzieje się to tylko przy grzaniu c.o.. Swego czasu zawołałem serwisanta, który mi to wymienił za bagatela 170 zeta, działało lecz jakieś pół roku i potem to samo. Od tamtej pory co jakiś czas przeczyszczam delikatnie papierem ścierny tą elektrodę i jest dobrze lecz tylko na jakiś czas. prosze o radę co można z tym zrobić, serwisować, kupić nowe taniej, gdzie etc.

Dzięki i pozdrawiam,
Marek

Jarek22
Aktywny
Aktywny

Re: zapłon pieca vaillant

Post autor: Jarek22 »

napisz z jakiego jesteś regionu ,po drugie vaillant.pl po trzecie jeśli pół roku wytrzymała nowa część jest gwarancja

pzdr.
już 24 :p

Marek152
Początkujący
Początkujący

Witam Jurek 222

dzięki za zainteresowanie, z tą gwarancją może i racja, ale to już dawno przepadło, a ja jestem ze śląska Gliwice. chodzi mi raczej o to, czy nie ma na to jakiegoś innego sposobu niż serwisant

Pozdrawiam

Marek152
Początkujący
Początkujący

Przepraszam za błąd oczywiście Jarek22

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje gazowe”