Tak są zbudowane np. ściany ze styropianowego szalunku traconego, np. Thermomur, Izodom 2000.tomek33 pisze:UNICOM napisz coś więcej (może być prywatnie, jak wolisz). Ja taki dom buduję więc wszelkie spostrzeżenia bezcenne.
APEL do posiadających domy murowane ocieplane od środka!
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Re: APEL do posiadających domy murowane ocieplane od środka!
... lub Isorast.
Gdybyś chciał mieć jeszcze grubsze ocieplenie od wewnątrz to pustaki styropianowych szalunku traconego ISOMAX Ci to zapewnią.
Gdybyś chciał mieć jeszcze grubsze ocieplenie od wewnątrz to pustaki styropianowych szalunku traconego ISOMAX Ci to zapewnią.
Bardziej mnie interesuje eksploatacja takiego budynku i wszystko co z nią związane.
-
JBZ
zapraszam wszystkich do wątku
http://www.forumbudowlane.pl/vt/10304/1 ... torder=asc
gdzie sprawdzę prawdomówność TB!
Jerzy Zembrowski
http://www.forumbudowlane.pl/vt/10304/1 ... torder=asc
gdzie sprawdzę prawdomówność TB!
Jerzy Zembrowski
Ściana na poddaszu, jedna biała dziurawka, z zewnątrz styropian 6cm, od środka wełna 10cm, folia i karton gips. Trzy okna trzy szybowe w pomieszczeniu 40m2. Palone kilka godzin dziennie. Przed snem wietrzone(gorąco), rano ciepło. Ściany suche, czyste... Pomieszczenie bez wentylacji, nawet grawitacyjnej. Najpierw ocieplenie z zewnątrz. Jak mury były całkiem suche ocieplenie od wewnątrz.
Drugi budynek robię 10 cm styropianu, cegła biała dziurawka, folia, wełna i folia, karton gips.
Także pomieszczenia na poddaszu. Zrobię jedynie wentylację mechaniczną.
Cicho i ciepło.
Drugi budynek robię 10 cm styropianu, cegła biała dziurawka, folia, wełna i folia, karton gips.
Także pomieszczenia na poddaszu. Zrobię jedynie wentylację mechaniczną.
Cicho i ciepło.
Duże koszta...
Pewnie bardziej ekonomicznie dać więcej styropianu na zewnątrz...tak minimum 15 cm najlepiej czarnego.
Ociepli i wyciszy.
Mi się podoba, że nie nagrzewam murów i całe ciepło zostaje w środku.
No i jest cicho.
Pewnie bardziej ekonomicznie dać więcej styropianu na zewnątrz...tak minimum 15 cm najlepiej czarnego.
Ociepli i wyciszy.
Mi się podoba, że nie nagrzewam murów i całe ciepło zostaje w środku.
No i jest cicho.