gunar cieśla
Moderator: Redakcja e-dach.pl
-
robert0000
- Zainteresowany

Re: gunar cieśla
Ja myślę inaczej
więc uszanujmy swe poglądy i zostawmy konflikt pokoleń z dala od budownictwa
.Ja myślę inaczej
To właśnie miałem na myśli wcześniej.
-
robert0000
- Zainteresowany

Zdobyłem sie na odwage i dodałem pare zdjeć swojej aktualnej budowy.
Chetnie posłuchałbym opinii i wziął ewentualne poprawki...
pozdrawiam
Chetnie posłuchałbym opinii i wziął ewentualne poprawki...
pozdrawiam
Dla mnie jest okej. Osobiscie jeszcze mam opory do ścinania gradów i koszy(brak pilarki 10-tki), ale już nabieram większej chęci do tego, aby skończyć konstyrukcję i westchnąć z zadowolenia.
gunar-wycinam dachy z pasją
Mnie się też podoba . 
Hmm, a izolacja pod murłatą jest? Bo coś ją słabo widać
-
robert0000
- Zainteresowany

osobiście nie jestem zwolennikiem izolacji pod murłatem,i przez to stosuje tylko po przedyskutowaniu z kierownikem budowy.
Jaki ma ona sens skoro izolacja termiczna bedzie poza murłatem i beton bedzie w temperaturze pokojowej ? Chyba nie bedzie tam wilgoci bo to najwyżej połozona warstawa w budynku....
Jaki ma ona sens skoro izolacja termiczna bedzie poza murłatem i beton bedzie w temperaturze pokojowej ? Chyba nie bedzie tam wilgoci bo to najwyżej połozona warstawa w budynku....
Gunar widzę w galerii że zakupiłeś nowy sprzęcik...Univers'a Protool'a??
Jak Ci się tym pracuje??
Jak Ci się tym pracuje??
unniversalnie-fenomenalnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Piła bajka tylko brak łańcucha do wzdłużki, a tak brak poprawek na kulawkach itp. a ta listwa to hicior
Piła bajka tylko brak łańcucha do wzdłużki, a tak brak poprawek na kulawkach itp. a ta listwa to hicior
Ostatnio dokupiłem też do kompletu TS 75..Takim sprzętem to można pracować..Łańcuch do wzdłużki powiem że furory nie robi.Mam go ale używam tego to cięcia dokładnego.Ładniejsze cięcie.Aha jeśli nie masz to zainwestuj bo warto w kątownik nastawny
-allegro.pl/item950189975_katownik_nastawny_festool_fs_ks.html
Siedzi w listwie jak ulał no i robote robi
-allegro.pl/item950189975_katownik_nastawny_festool_fs_ks.html
Siedzi w listwie jak ulał no i robote robi
-
grzegorz andrychiewicz
Witaj gunar. Sprzęt,o którym tu piszesz widziałem w akcji na krótkich filmach wideo.I powiem szczerze to wystarczyło,żeby w oczach wystąpił błysk.Oczywiście cena to inna para kaloszy.I tu między innymi pytanie do profesjonalistów.Gdybyście z perspektywy czasu mieli wszystko zaczynać od początku,to jaki sprzęt w pierwszej kolejności byście kupili? Oczywiście pomijam pomijam podstawowy zestaw,czyli dobre płatnice i dłuta.
Zależy czy do ciesielki ogólnej czy tylko do dachów??
Witam po długiej przerwie na tym forum. Miałem kupe roboty w ciesielstwie jak i remont swojego domu. Dlatego chcę pozdrowić wszystkich kolegów po fachu z tego forum. Postaram się za jakiś czas reaktywować swoje wywody . Pozdrawiam wszystkich nawet redakcję forum.
Witam... Az powiało zima... Czuje ze idzie czas forumoowania... Pozdr
Tam siegaj gdzie wzrok nie siega...