wiata drewniana

Szukasz pomysłów na oryginalne rozwiązania lub masz nietypowe pytania dotyczące budowy albo wykończenia domu? Tu znajdziesz radę i podpowiedzi.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

tomi131274
Zainteresowany
Zainteresowany

wiata drewniana

Post autor: tomi131274 »

mam takie pytanie.

mam stara drewbniana stodołe o wymioiarach 15x 8m, dwuspadowa ze starym eternitem i w zwiazku z tym chciałbym poprostu od srodka ja obmurować i zrobic dach jednospadowy z blachyu trapezowej a nastepnie rozebrac od zewnatzr drewniana stodołe i pozostałaby mi nowa murowana.
moje opytanie brzmi czyu tak mozna czy trzeba od podstaw załatwiac pozwolenie i tp?

dzieki za odpowiedzi.

housetop
Aktywny
Aktywny

Re: wiata drewniana

Post autor: housetop »

heh... Mozesz zaczac murowac i w tym samym czasie zalatwiac papierkowe sprawy ale bez nich nie osłaniaj kurtyny :D Tak w ogole to bez zgody,projektu itd. sie nie obejdzie... Jak ci sie nie spieszy to najpierw zalat papiery, rozbierz stodole i zacznij murowac... Latwiej z dojazdem ciezkiego sprzetu itp...
Tam siegaj gdzie wzrok nie siega...

samouk

Re: wiata drewniana

Post autor: samouk »

tomi131274 pisze: moje opytanie brzmi czyu tak mozna czy trzeba od podstaw załatwiac pozwolenie i tp?

dzieki za odpowiedzi.
W ostatnich latach wzrosły drastycznie kary za SAMOWOLE BUDOWLANE, więc nawet rozbiórkę tej stodoły proponuję zgłosić w Starostwie Powiatowym.
Samowole przestały się opłacać. Wystarczy jeden donosik od "życzliwego" i... będzie baaardzo bolało :evil:

Pozdr.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne - najróżniejsze problemy, pytania ...”