Klejenie tapety na gładkie płytki ceramiczne??
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Klejenie tapety na gładkie płytki ceramiczne??
Pilne! Doradźcie!W jaki sposób przykleić tapete na płytki gładkie ceramiczne?? W taki sposób, aby ich nie zniszczyć. Płytki są nowe a szkoda ich zbijać a chcę pokryc tapetą, poniewaz zamierzam otworzyć salon fryzjerski a płytki po sklepie spozywczym nie pasują. Dziękuję wszystkim z góry za odpowiedź!!
Ostatnio zmieniony 14 mar 2010, 21:07 przez sedan, łącznie zmieniany 1 raz.
-
jacenty800
- Superużytkownik

Re: Pilne! Klejenie tapety na gładkie płytki ceramiczne??
Zanim powiesz zly pomys to powiem ci ze widzialem juz takie cos w tv je ekipa kleila tapete na plytki, czyli jednak mozna.jacenty800 pisze:zły pomysł
Najpierw plytki byly malowane (czyms jakas farba ) potem wyrownane gladzia(niewiem jaka) potem znow pomalowane(farba) i szla na to tapeta.
Widzialem to w tv i jaki faktycznie efekt wyszedl to nie wiem no ale tak robili.
Teraz wszystko mozna zrobic bo sa takie materialy juz do wszystkiego, tylko malo kto wie o nich jeszcze..
UNIKOM WSZELKIEJ PRACY!!!!
-
jacenty800
- Superużytkownik

pewnie ze mozna dac betonkontakt lub grunt kwarcowy dac uniflot na to gładz ale czy nie lepiej zerwac plytki............
Jezeli sa plytki przyklejone na plytcie GK i je zedrzesz z tej plyty to stawiam skrzynke JonyWolkera.
Ja bym te plytki przemyl (odtluscil) potem te fugi zakleil potem przemalowal farba olejna i wtedy tapete.
Ja bym te plytki przemyl (odtluscil) potem te fugi zakleil potem przemalowal farba olejna i wtedy tapete.
Ostatnio zmieniony 14 mar 2010, 21:32 przez UNICOM, łącznie zmieniany 1 raz.
-
jacenty800
- Superużytkownik

jak zielonego jonego to wchodze w to pod warunkiem ze nie jest to atlas plus hehe.a tak naprawde to nie ma co sie spierac tylko wyrazic swoja opinie a postujacy wybierze sobie opcje.tyle ze opcja przeszpachlowania o ile juz musi byc to na kafle daje moim zdaniem najlepszy efekt nawet przy bardzo wymagajacej tapecie a wierz mi sa takie
panowie płytki mają być nie zniszczone więc po zdjęciu tapety mają być do dalszego użytku ,ja bym postawił ścianki z karton-gipsu ( wiem że to pracochłonne i zmniejszy delikatnie pomieszczenie ) ale jeśli płytki mają zostać nie tknięte:):)::), po jakimkolwiek gruncie czy gipsie z płytek nie będzie pożytku
:)
pozdrawiam
pozdrawiam
Re: Klejenie tapety na gładkie płytki ceramiczne??
No to w tym przypadku to wielkie pole do popisu maja DEKORATORZY I DEKORATORKI WNETRZ. Tylko jak sa potrzebni to ich nie ma.
Reklamowac sie potrafia ale zeby komus doradzic to nie ma zadnego.
Reklamowac sie potrafia ale zeby komus doradzic to nie ma zadnego.
-
robert82320
- Początkujący

wygladz te plytki klejem od plytek bedzie trzymac
jest jedno ciekawe rozwianie, można zastosować na płytki jakiś specjalny grunt na bazie epoksydów na nie mineralne podłoża.
w Caparolu jest taki produkt z serii disbon o numerze 481, testowaliśmy go na glazurze: pomalowaliśmy go tym gruntem a potem farba w wysokim połysku i została struktura płytek tylko zmienił się ich kolor. ale na zagruntowaną powierzchnie można położyć wszystko gładź kleje lub tapetę, i mamy pewność ze nic nie odpadnie
w Caparolu jest taki produkt z serii disbon o numerze 481, testowaliśmy go na glazurze: pomalowaliśmy go tym gruntem a potem farba w wysokim połysku i została struktura płytek tylko zmienił się ich kolor. ale na zagruntowaną powierzchnie można położyć wszystko gładź kleje lub tapetę, i mamy pewność ze nic nie odpadnie