Witam Wszystkich forumowiczów.
Mam pytanie odnośnie rozwiązania umowy o dostarczanie energii elektrycznej w EnergiaPro. Mianowicie: posiadam dom jednorodzinny w stanie surowym zamkniętym. Podpisałem z EnergiaPro umowę o dostarczanie energii do budynku oraz opłaciłem wszystkie koszty z tym związane, lecz nie jestem zainteresowany poborem prądu z ZE. Chcę zerwać umowę za EnergiaPro ponieważ miesięczne opłaty za prąd, którego w chwili obecnej nie wykorzystuję, wynoszą około 90 złotych. Czy za zerwanie umowy i odłączenie licznika lub jego ponownego podłączenia poniosę jakieś koszty?
Rozwiązanie umowy o dostarczanie energii elektrycznej
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
elpapiotr
Re: Rozwiązanie umowy o dostarczanie energii elektrycznej
Witam.
Odbiorcy przysługuje prawo do wypowiedzenia Umowy w formie pisemnej, z zachowaniem jednomiesięcznego okresu wypowiedzenia ze skutkiem na koniec
miesiąca.
W związku z rozwiązaniem Umowy, Odbiorca zobowiązany jest umożliwić demontaż układu pomiarowego oraz uregulować wszelkie zobowiązania wobec Sprzedawcy.
Wszelkie zmiany prawne i faktyczne po stronie Odbiorcy mające wpływ na wykonanie Umowy przez Sprzedawcę wymagają zmiany zapisów Umowy w formie
aneksu lub zawarcia nowej Umowy.
Wystarczy czy pisać więcej.
Wszelkich informacji związanych z tą sytuacją udzielają właściwe Rejony Dystrybucji energii elektr.
Odbiorcy przysługuje prawo do wypowiedzenia Umowy w formie pisemnej, z zachowaniem jednomiesięcznego okresu wypowiedzenia ze skutkiem na koniec
miesiąca.
W związku z rozwiązaniem Umowy, Odbiorca zobowiązany jest umożliwić demontaż układu pomiarowego oraz uregulować wszelkie zobowiązania wobec Sprzedawcy.
Wszelkie zmiany prawne i faktyczne po stronie Odbiorcy mające wpływ na wykonanie Umowy przez Sprzedawcę wymagają zmiany zapisów Umowy w formie
aneksu lub zawarcia nowej Umowy.
Wystarczy czy pisać więcej.
Wszelkich informacji związanych z tą sytuacją udzielają właściwe Rejony Dystrybucji energii elektr.
Re: Rozwiązanie umowy o dostarczanie energii elektrycznej
Wystarczy. Dzięki.
Rejon Dystrybucji Energii Elektrycznej nie jest skłonny do tego, aby udzielać takich informacji.
Rejon Dystrybucji Energii Elektrycznej nie jest skłonny do tego, aby udzielać takich informacji.