Witam
Właśnie wprowadziłem się do nowego mieszkanka w poniemieckiej kamienicy. Dom jest z początku poprzedniego wieku. Mieszkam na ostatnim piętrze nade mną jest strych który ktoś zaadaptował pod mieszkanie. Chciałbym wykonać sufit podwieszany z izolacją akustyczną. Jedyne dane jakie mam to to że strop jest drewniany i jest dość elastyczny, a sufit mogę obniżyć o 20, maks 25 cm.
Pytania:
Jak mam wykonać podwieszenie sufity jeżeli nie wiem jak wygląda strop?
Jakiego materiału użyć na wyciszenie sufitu i jak to wykonać jeżeli chcę mieć oświetlenie punktowe halogenowe
Jak spoinować płyty aby nie powstały pęknięcia?
Pozdrawiam Marcin z Krakowa
Sufit podwieszany na stropie drewnianym
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
jacenty800
- Superużytkownik

Re: Sufit podwieszany na stropie drewnianym
na wygłuszenie welna,wieszaki nie na kołki a na drewnowkrety.oswietlenie gdzie chcesz,pawie w kazdym miejscu mozesz zrobic oswietlenie. albo planujesz oswietlenie przed stelazem i potem kabinujesz zeby sie nie zeby stelaz nie był na lini oswietlenia albo juz po stelazu rozprowadzasz kable co jest latwiejszym sposobem istnieje tez alternatywa dla sufitu z płyty czyli sufit panelowy ktory jest o wiele lzejszy
Wszystko w porządku tylko nie wiem jak wykonać stelaż pod płyty tzn gdzie drewno wkręty skoro nie widzę stropu tylko biały sufit??
To już wiemy że masz biały sufit...a pod tynkiem są deski.......
Cezar