jak wtapic siatke wzmacniajacą ?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
jacenty800
- Superużytkownik

Re: jak wtapic siatke wzmacniajacą ?
A CZEMU OD RAZU NIE CZYSTYM -JAK NIE JEST PEWIEN SCIANY NIECH ZARYSYJE NOZYKIEM BEDA MAŁE BRUZDY BO JAK MOWI TYNK SIE SYPIE I DO BOLU CZYSTYM TYLKO TRZA GESTO PORYSOWAC.A TAK WOGULE TO NIE WYDAJE MI SIE ZE COS SIE STANIE JAK DA JUZ TERAZ SIATKE I GIPS PO CAŁOSCI.CHYBA ZE TEN GRUNT CERES FAKTYCZNIE TAKI SŁABY.JA MAM ZAUFANIE DO ATLASOSKIEGO NIEROZCIACZONEGO.SA NA RYNKU NIBY TE KONCENTRATY ZE 1;1 ALE Z PRAKTYKI WIEM ZE NAWET JAK SIE TYM CZYSTYM KONCENTRATEM POMALUJE TO I TAK BEDZIE SŁABSZY JAK ATLAS
kupie , pomaluje i napisze co sie dzialo.. wydaje mi sie ze powinno wpijac bo naprawde oszczednie przejechalem tym pedzelkiem po scianie
dzieki na info bardzo:) a jak juz kupic to ten atlasowki albo tytan ? tak zeby nie wyszlo za drogo..
-
jacenty800
- Superużytkownik

ZROBISZ JAK UWAZASZ .ALE JA BYM BRAŁ ATLAS UNIGRUNT.JAK NIE BEDZIE CI CHCIALO PIC TO NOZYKIEM DO TAPET RYSYJESZ I NIE OSZCZEDZASZ GRUNTU.ATLAS ZA 5 DASZ 25 ZL.MOZESZ TEZ TROSZKE ANTY GRZYBA DODAC DO GRUNTU
Jacenty, ten sposób gruntowania(wzmacniania)1 raz unigrunt 1:1, 2raz na wilgotną ściane nierozcieńczony sprawdza się (tylko unigrunt atlas) polecam
Cezar
-
jacenty800
- Superużytkownik

nigdy tak nie robilem ale sprobuje kiedys.tera to sie zastanawiam czy wogule cos to pomoze jak 1 warstwa gruntu zaschła.kupi grunt rozcienczy go i moze sie okazac ze bedzie mu spływał po 1 warstwie i sciana przyjmie mu ze 2 litry bo nie bedzie penetrował tylko osiadzie na 1 warstwie.nie znam ceresitu wiec tez sie nie wypowiadam czy tak bedzie czy nie.taki blad ze jak widział ze dobrze grunt chla ze nie dawał mokre na mokre do bolu a znajac takie sypkie tynki pije swietnie
Dobry jest ale mało go wcisnął w ściane, da sobie rade niech rysuje nożykiem czy czymś i będzie dobrze
Cezar
kupilem 10 l atlasu + koncentrant pufas na grzybka 250ml na 7 l w sumie bez rysowania dobrze wpija.. obtegowalem 2 sciany poczekam troche i dam drugi raz... porysowalem teraz sciany szpachelka.. za chwile naloze drugi raz
drugi raz pokrylem w sumie to juz 3 liczac z tym ceresitem i dalej mu malo:P jechac dalej ? zeby potem mu tylko nie zaszkodzilo.. 
Dwa razy starczy teraz niech wyschnie(nie martw się i 10 razy nie zaszkodzi-tylko mokre na mokre)
Cezar
Ale mi tu młotków nawalili ':shock:' i trzeba to dzwigać ':D'
Cezar
super
wielkie dzieki , zapewne w nie dlugim czasie znowu cos bede chcial sie dowiedziec wiec czuwajcie
dobra sprawa z tym forum , narazie poczekam do pon az wyschnie bo mam inna robote... POZDRAWIAM 
-
jacenty800
- Superużytkownik

widze sciana nie wielbład napic sie chce hehe.pozdrawiam
to znowu ja
i znowu mam dylemat , ale wiem ze jak zwykle jestescie gotowi mi pomoc
tym razem chodzi mi o to czym wypelnic wieksze ubytki po zrobionej instalacji.. gips budowlany , czy gips szpachlowy , albo zaprawa z cementu i piachu ?:D bo troche tych ubytkow mam.. chodzi tez o to ze dzis chcialbym zaczac juz nanosic warstwy gipsu szpachlowego wraz z siatka wiec chyba raczej cos szybkoschnacego, gips budowlany ? bo podobno szpachlowy kryje do 3 cm ale lepiej jakby nie wypływał.. zaprawa z cementu i piachu pewnie znacznie wiecej potrzebuje czasu i lepiej chyba jak ja nie zakrywac od razu.. help my 
-
jacenty800
- Superużytkownik

o ile dobrze pamietam siatke bedziesz dawal na szpachlowy wiec i ubytki daj na szpachlowy tyle ze gesciejszy tak zeby nie wypływał.cykasz gips szpachlowy odczekujesz troche i sciagasz go na zero potem siatka po całosci