Witam
Mam problem z wykonawcą (firmą) która remontuje mi dach , firma ta ma 2 tygodnie na wykonanie robót dekarskich. Minął już tydzień a prace nie są wykonane nawet w połowie,
po zwróceniu uwagi (awantura) właściciel obraził się na mnie i zostawił dach nie skończony.
Nie odbiera telefonów a mój budynek (zamieszkały) stoi nie zakryty, boje się że deszcz uszkodzi tynki we wnętrzu budynku. Posiadam umowę pisemna o wykonanie prac ale nie mam w niej klauzuli o tym co będzie jak nie wywiąże się z umowy w terminie. Jednocześnie martwię się o szkody jakie spowoduje np. deszcz. Czy ktoś mógłby cos doradzić mi w tym temacie ?
Z góry dziekuję
Nieuczciwy wykonawca- prosze o pomoc !!!!
Moderator: Redakcja e-dach.pl
- marcinradom
- Superużytkownik

- Kontakt:
a jest w niej data rozpoczecia remontu? oczywistym jest ze remont pokrycia nie może trwać rok. jeśli masz w umowie termin ukończenia prac to poczekaj cierpliwie do tego czasu, wynajmij inną ekipę a z umową idź do sądu. mam nadzieje że kasy obecnym "fachmanom" nie dałeś.Posiadam umowę pisemna o wykonanie prac ale nie mam w niej klauzuli o tym co będzie jak nie wywiąże się z umowy w terminie
pozdrawiam