Podświetlenie Tv
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Podświetlenie Tv
Mam pytanie czym najlepiej podświetlić tło za tv w sensie czy taśmą led neonem czy może wężem ??
Generalnie to musisz rozproszyc swiatlo - takie swiatlo jest najlepsze do relaksu i ogladania TV. Najlepiej robi sie to skierowujac swiatlo na jasna sciane lub sufit. Jak to dokladnie zrobisz to zalezy od Ciebie i aranzacji twojego mieszkania. Ja mam kinkiet z zarowka energooszczedna, ale LED tez moze byc.
Jesli chcesz ladnie rozswietlic TV to wazne jest by swiatlo bylo lagodne i relaksujace, ale jednoczesnie niezbyt slabe. Wazne jest takze odpowiednie ukrycie zrodla swiatla zeby nie bylo tzw. efektu olsnienia. Zarowno ogladanie TV po ciemku jak i olsnienie meczy nasze oczy.
Mozliwosci podswietlenia jest cale mnostwo. Dobrym rozwiazaniem jest waz (pasek) LEDowy, jednak istotne jest by swiatlo nie bylo zbyt slabe. Najlepiej skierowac go tak by swiatlo w calosci padalo na sciane.
Mozliwosci podswietlenia jest cale mnostwo. Dobrym rozwiazaniem jest waz (pasek) LEDowy, jednak istotne jest by swiatlo nie bylo zbyt slabe. Najlepiej skierowac go tak by swiatlo w calosci padalo na sciane.
Re: Podświetlenie Tv
Taśma led nie zdala egzaminu mimo ze efekt byl dobry problem w tym ze sciane zrobilem na wysoki wysoki polysk (jak lakier samochodowy) i bylo widac punktowe oswietlenie poszczegolnych ledow.
Egzamin za to zdal neonik gdzie swiatlo fajnie jest rozproszone i co wazne rowno z kazdej strony
Egzamin za to zdal neonik gdzie swiatlo fajnie jest rozproszone i co wazne rowno z kazdej strony
- piotrkam1982
- Aktywny

- Kontakt:
Proponuję AMBILIGHT...
stawiam na LED
stawiam na LED
Taśma LED jak najbardziej, ale nie proponuję użycia jej bez profilu maskującego. W ten sposób uzyskamy liniowe światło bez efektu widocznych diodek. Takie aluminiowe profile można też stosować na zewnątrz. Zapraszam do galerii, gdzie jest zdjęcie restauracji oświetlone podobnym profilem. Oczywiście w tym wypadku będzie on miał inne wymiary, itd. Efekt niesamowity.
Pozdrawiam,
Firma Blitzmann
Pozdrawiam,
Firma Blitzmann