Stawianie garaż blaszany

Fundament może być wykonany z różnych materiałów, a jego poprawne wykonanie jest podstawą budowy domu. Jeżeli jeszcze nie wiesz jakiego materiału użyć do budowy swojego domu to w tym dziale z pewnością poznasz zalety i wady różnych materiałów i rodzajów fundamentów.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

wikara
Początkujący
Początkujący

Stawianie garaż blaszany

Post autor: wikara »

Witam mam problem lada dzień stawiam garaż blaszany 3x5 montaz bedzie przez firme ale ja musze wykonac podłoze i jestem blady jak to zrobic,i moja propozycja chciałem bo mam 6 bloczków betonowych takich jak tu : postimage.org/image.php?v=Pq2r7cJ dać po 2 bloczki czy po jednym starczy?.Podłoze bedzie ziemia i jak ją zrównam wypoziomuje to poustawiac w rogach jqak tu postimage.org/image.php?v=TshJjQS dalej jak juz bedzie garaz postawiony na bloczkach to co musze w srodku czym wysypac zwirem pisakiem pokłąść kamienie i na to wylewke bo chce miec wylewke jak sie cieplej zrobi tylko teraz narazie zrobić tak by samochód mógł wjechać do garażu.
Prosze krok po kroku mi napisac co mam i jak zrobic,dodam ze nigdy takich żeczy nie robiłem.

ps: bloczki betonowe kłasc na żwir i piasek czy na odrazu ziemie bo garaz musi byc trosze wyzej by go nie podmywało i nie zalewało.
Tak chce zrobić tylko ze bloczki na ziemi : postimage.org/image.php?v=gxhO9A0

wikara
Początkujący
Początkujący

Re: Stawianie garaż blaszany

Post autor: wikara »

Nikt nic nie doradzi?

wandam
Początkujący
Początkujący

Post autor: wandam »

Wystarczy Ci 6 lub 8 płytek chodnikowych odpowiednio ustawionych. W rogach, w połowie ścian i przy wejściu. Oczywiście trzeba je ustawić, najlepiej deską i poziomicą. Ja ta zrobiłem rok temu i garaż stoi.

Awatar użytkownika
witia2807
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: witia2807 »

Jeśli mozna wiedzieć gdzie kupowałeś garaż,w jakiej firmie?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Fundamenty”