Witam,
Postanowilem poszpachlowac dziury w scianach. Uzylem do tego gipsu typu finish.
NIestety po wyschnieciu gips jest szary a nie bialy,poniewaz nie byl to superfinish. I teraz moje pytanie :
1)Zamalowywac miejscowo te plamy przed calosciowym malowaniem scian.
2)Wierzyc ze jednokrotne malowanie zakryje rowniez szare plamy po szpachlowaniu.
3)Pociagnac jeszcze szare plamy cienka warstwa bialej gladzi do wykanczania.
Ktora metoda bedzie najbardziej rozsadna?
Dzieki za pomoc.
zamalowywanie plam po szarym gipsie
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: zamalowywanie plam po szarym gipsie
Jak nie ma tego aż tak dużo to przeciągnij wszystko jeszcze raz po całośći
Pozdrowienia
Czyli pomalowac plamy farba biala podkladowa,do biakowania czy czegos takiego. A nastepnego dnia przystapic do docelowego malowania mieszkania.
Tak to zrozumialem .
Tak czy siak,dzieki za odzew i pomoc.
Tak to zrozumialem .
Napisalem żeby przeciągnąć jeszcze raz całe ściany gładzią finisz,ale można też zagruntować pożądnie i wtedy malowaćAdriano pisze:Czyli pomalowac plamy farba biala podkladowa,do biakowania czy czegos takiego. A nastepnego dnia przystapic do docelowego malowania mieszkania.
Tak to zrozumialem .
Pozdrowienia
Przeciągnięcie gipsem niewiele tu pomoże ponieważ po wyczyszczeniu dotrzesz się do szarego.Proponuje albo przeciągnięcie gotową masą szpachlową np.cekol A45 wyczyscić i pomalować, albo pomalować gruntem z domieszką farby pół na pół i potem ostatecznie całość.
parafek
-
pewnaekipa
- Początkujący

Ja zawsze stosuje acryl putz, ale jeżeli już jesteś w czarnym dołku, to na twoim miejscu bym się nie przejmował, zagruntuj porządnie śnieżka, najlepiej 2x całość oczywiście (z odstępem na wysychanie), ja nigdy nie mieszam gruntu, uważam to za niepraktyczne. Jak wyschnie pomaluj farbą podkładową. Nie ma możliwości żeby twoje plamy były widoczne. Pozostaje ci tylko wybrać jakąś dobrą farbę i po robocie.