Projekty wnętrz. Szukasz inspiracji jak zaaranżować mieszkania, domy? Tutaj znajdziesz uzyskasz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania, pomysły na wystrój każdego pomieszczenia oraz architektów z całej Polski.
witam,
w chwili obecnej remontuje sobie pokoj i szukałem na internecie różnych aranżacji i pomysłów na kolor w pokoju aż natknąłem się na takowe zdjęcie
i jestem ciekaw jak uzyskać taki efekt ściany jaki jest przedstawiony na zdjęciu(chodzi mi o kolor a nie o gotowy szablon bambusa) Jeśli ktoś mógłby pomóc byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
Przemek pisze:pozostaje albo szablon albo malowaie warstwowe
mógłbyś nieco jaśniej bo pod wzgledem budowlanych dopiero powoli nabieram doświadczenia i nie koniecznie od razu wszystko rozumiem więc jeśli to nie problem to rozwiń o co konkretnie chodzi z szablonem i malowaniem warstwowym i czy to aby na pewno da taki efekt prześwitującego drugiego koloru w tym przypadku białego? Pozdrawiam
ale mi nie chodzi o szablon który jest na ścianie tylko o sam kolor bo jak można zauważyć jest on z prześwitami białego koloru i moje pyytanie brzmiało jak uzyskać taki efekt.
witam,to co masz na focie to jest prawdopodobnie farba dekoracyjna ktora naklada sie na specjalnu(jasny)podklad szerokim pedzlem-ruchy krzyzowe(na ksztalt X) i po pewnym czasie gdy juz przeschnie ale nie wyschnie calkowicie rozcierasz ta farbe specjalna plastikowa paca-owa farba posiada w sobie grudki bialej i jasnozielonej glinki i nak podeschna i zaczynasz rozcierac packa to rozgniatasz je tworzac takie wlasnie przemazy-tu masz cos podobnego -http://www.garnek.pl/rasiak/7765473 - to nie to samo ale podobne-sa poprostu produkty roznych firm i roznia sie od siebie-ta fota ktora wstawiles to prawdopodobnie glinka z magnata-pozdrawiam
Mnie się wydaje, że kolor na tych ścianach jest wszędzie jednakowy, tylko tak pada światło z otwartych drzwi, albo w taki sposób zostało oświetlone pomieszczenie do zrobienia zdjęcia, że wyszedł efekt jaśniejszych prześwitów. Ale moge się oczywiście mylić. A taki efekt możesz uzyskać w taki sposób jak opisuje to rychooooo
Zgadzam się, że do takiego efektu należy użyć dwóch warstw farby. Pierwsza jasna jakakolwiek. Druga koniecznie z dodatkiem wolno schnącym . na przykład farby Dyrup. Drugą warstwę rozciera się na mokrą folią lub gazetą.. oczywiście nim zaschnie i na pewnej powierzchni.
Dokładnie tak jak mówią koledzy podkład a później druga warstwa i delikatne rozcieranie w zależności od pożądanego efektu. Oprócz pozycji które wymieniliście warto zwrócić uwagę na systemy dekoracyjne magnat. Mają sporo ciekawych pomysłów, masę szablonów do malowania i to co jest dla mnie nowością, to dekoracje welurowe. Bawiłem się tym u klientki kilka tygodni temu, w sumie to był mój pierwszy raz ale wyszło przyzwoicie.
Całkiem fajny pomysł z tym bambusem. Zresztą teraz można takie cuda stworzyć, tylko pieniądze trzeba mieć. Ostatnio u koleżanki na ścianach widziałam coś z systemu dekoracji magnata, też fajnie to wyglądało. Na pewno na jednej ze ścian salonu miała efekt zmiętego papieru.