zmywarka dla jednej osoby...czy to się opłaca?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
zmywarka dla jednej osoby...czy to się opłaca?
Witam. Właśnie remontuje mieszkanie i zastanawiam się nad zakupem zmywarki do kuchni. Mieszkanie to jednopokojowa kawalerka, będę tam mieszkał sam, zastanawiam się więc czy warto i jeżeli tak to jaką kupić zmywarkę? Czy istnieją w ogóle takie zmywarki dla singli? Żeby zapełnić "normalna" zmywarkę musiałbym chyba kolekcjonować brudne naczynia tydzień, a nie będę używał zmywarki która pobiera 12l wody dla 5 talerzy codziennie....
-
Przemek
Re: zmywarka dla jednej osoby...czy to się opłaca?
opłaca sie ...
kup ta mniejszą nie 60
a naczynia dokladasz i zraszasz...
kup ta mniejszą nie 60
a naczynia dokladasz i zraszasz...
Witam.Taz pisze:Witam. Właśnie remontuje mieszkanie i zastanawiam się nad zakupem zmywarki do kuchni. Mieszkanie to jednopokojowa kawalerka, będę tam mieszkał sam, zastanawiam się więc czy warto i jeżeli tak to jaką kupić zmywarkę? Czy istnieją w ogóle takie zmywarki dla singli? Żeby zapełnić "normalna" zmywarkę musiałbym chyba kolekcjonować brudne naczynia tydzień, a nie będę używał zmywarki która pobiera 12l wody dla 5 talerzy codziennie....
Oczywiście, że tak. To tylko tak się wydaje, że jest się samemu i nie ma co myć z naczyń. Są w sprzedaży wąskie zmywarki 40 cm lub 45 cm. Mała i praktyczna i bardzo praktyczna - uwierz. Pozdrawiam.
LIBER
Przemek, a jak długo mogę zbierać naczynia w zmywarce od jednego do drugiego mycia? Czy dostane taką małą zmywarkę pod zabudowę, żeby wkomponować ją w "komin" razem z piekarnikiem?
Dostaniesz. Aeg-elecolux i siemens mają takie modele w ofercie.Taz pisze:Przemek, a jak długo mogę zbierać naczynia w zmywarce od jednego do drugiego mycia? Czy dostane taką małą zmywarkę pod zabudowę, żeby wkomponować ją w "komin" razem z piekarnikiem?
Ułatwiamy trudne decyzje.
Witam: do - popey111 - odpowiedziałeś gościowi tylko na część jego pytania. Wiadomo, że taką zmywarkę o małych gabarytach 40 cm, 50 cm dostanie w każdym sklepie AGD, lub na zamówienie. Odpowiedz mu na drugą część pytania. Pozdrawiam.popey111 pisze:Dostaniesz. Aeg-elecolux i siemens mają takie modele w ofercie.Taz pisze:Przemek, a jak długo mogę zbierać naczynia w zmywarce od jednego do drugiego mycia? Czy dostane taką małą zmywarkę pod zabudowę, żeby wkomponować ją w "komin" razem z piekarnikiem?
LIBER
Uważam że moja odpowiedź była pełna, ale masz rację że troszkę enigmatycznaLiber pisze:Witam: do - popey111 - odpowiedziałeś gościowi tylko na część jego pytania. Wiadomo, że taką zmywarkę o małych gabarytach 40 cm, 50 cm dostanie w każdym sklepie AGD, lub na zamówienie. Odpowiedz mu na drugą część pytania. Pozdrawiam.popey111 pisze:Dostaniesz. Aeg-elecolux i siemens mają takie modele w ofercie.Taz pisze:Przemek, a jak długo mogę zbierać naczynia w zmywarce od jednego do drugiego mycia? Czy dostane taką małą zmywarkę pod zabudowę, żeby wkomponować ją w "komin" razem z piekarnikiem?
Ale konkretnie aeg F45260Vi- kompaktowa do zab w słupkuo szerokości 60cm:)
siemens SK 76 M 530EU i SC 76 M 531EU,
do popey111: W dalszym ciągu piszesz nie na temat. Wiadomo, że zmywarka w słupku o wymiarach 60 cm wchodzi bez problemów, gdyż słupek z piekarnikiem też ma te wymiary. Gość pyta jak zabudować - wstawić w słupek o szer, 60 cm /pod piekarnik/ zmywarkę o mniejszych wymiarach - 40,45, 50, cm.. On mieszka sam i nie potrzebuje zmywarki o szerokości 60 cm. I wtym ma problem:>>>>popey111 pisze:Uważam że moja odpowiedź była pełna, ale masz rację że troszkę enigmatyczna :)Liber pisze:Witam: do - popey111 - odpowiedziałeś gościowi tylko na część jego pytania. Wiadomo, że taką zmywarkę o małych gabarytach 40 cm, 50 cm dostanie w każdym sklepie AGD, lub na zamówienie. Odpowiedz mu na drugą część pytania. Pozdrawiam.popey111 pisze: Dostaniesz. Aeg-elecolux i siemens mają takie modele w ofercie.
LIBER
Liber Nie masz racji, Zmywarka 60cm w słupku z piekarnikiem 60cm, to już nie takie łatwe jak piszesz bo trzeba przy samodzielnym słupku ścianki dawać podwójne . A ja napisałem o zmywarkach kompaktowych,czyli niższych i mniejszych, gdybyś zadał sobie troszkę trudu i zastanowił się było by na pewno milejLiber pisze:do popey111: W dalszym ciągu piszesz nie na temat. Wiadomo, że zmywarka w słupku o wymiarach 60 cm wchodzi bez problemów, gdyż słupek z piekarnikiem też ma te wymiary. Gość pyta jak zabudować - wstawić w słupek o szer, 60 cm /pod piekarnik/ zmywarkę o mniejszych wymiarach - 40,45, 50, cm.. On mieszka sam i nie potrzebuje zmywarki o szerokości 60 cm. I wtym ma problem:>>>>popey111 pisze:Uważam że moja odpowiedź była pełna, ale masz rację że troszkę enigmatycznaLiber pisze: Witam: do - popey111 - odpowiedziałeś gościowi tylko na część jego pytania. Wiadomo, że taką zmywarkę o małych gabarytach 40 cm, 50 cm dostanie w każdym sklepie AGD, lub na zamówienie. Odpowiedz mu na drugą część pytania. Pozdrawiam.
Panowie, Panowie...spokojnie. Mój problem polega na tym aby nabyć właśnie zmywarkę o szerokości do zabudowy równej piekarnikowi 60cm, jednak mniejszej w środku...jak najmniejszej. Przeglądałem proponowane zmywarki i ich pojemność jest nadal duża, 88 talerzy zbierałbym chyba 2 tygodnie... właśnie, ponawiam moje pytanie - jak długo można zbierać naczynia w zmywarce?
Hmm. Ale skąd 88 talerzy? Wnioskuję że zapoznałeś się z modelami które podałem:) ale tam piszą o sztukach zastawy a nie o talerzach. A te mniejsze są na 6 kompletów obiadowych. A z resztą to jest i tak czysta teoria bo wiadomo że w normalnym użytkowaniu ładuje się zmywarkę tak jak wygodniej:) więc zmieścisz w nią parę kubków, talerzy, jakiś garnek, patelnię i będzie pełna.
-
YorkSalonMeblowy
- Zainteresowany

Myślę, że dla jednej osoby nie warto kupowac zmywarki. Nie używasz wiele naczyń, a pamiętaj, że w kawalerce przestrzeń masz ograniczoną.
Ja też bym nie kupowała... dla jednej osoby się nie opłaca... a umiejętność sprawnego mycia naczyń zawsze się przydaje:) pozdrawiam
Co do opłacalności to kwestia dyskusyjna:) bo kto przeliczy ile jest warty nasz czas- dla wielu ludzi jest bezcenny:)nie wspominając już o wygodzieMagda SH pisze:Ja też bym nie kupowała... dla jednej osoby się nie opłaca... a umiejętność sprawnego mycia naczyń zawsze się przydaje:) pozdrawiam
jestem skołowany...tak, mój czas jest dla mnie cenny, ale jak wygląda kwestia ekonomiczna, tj zużycia wody? czy jeżeli mieszkam sam taniej wyjdzie mycie naczyń w zmywarce czy mycie ręczne?