rozprawa sadowa ma sie odbyc w sierpniu. Nie wiem jak sie przygotowac do rozprawy, jakie badania powinnismy porobic aby udowodnic ze uszkodzenia scian w sasiednim budynku nie sa spowodowane wypompowywaniem wody w naszym budynku, nadmieniam ze budynki sa zlokalizowane w odleglosci 50 m od morza.Jezeli moglby mi ktos udzielic dorady stron internetowych gdzie moglabym na ten temat poczytac lub skierowac mnie do odpowiednich firm lub napisac swoja opinie na ten temat, czy udzkodzinia sasiedniego budynku moglyby byc spowodowane wypompowywaniem wody z naszej piwnicy to prosze o pomoc.
problem podmakania piwnicy
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
zmartwiona
problem podmakania piwnicy
w budynku istniejacym 50 lat od kilku lat zaczela sie pojawiac woda ktora jest systematycznie wypompowywana. Wlascicielowi sasiedniego budynku pojawily sie pekniecia na scianach, dlatego wytoczyl nam proces ze przez wypompowywanie wody w naszym budynku zostal uszkodzony jego budynek.
rozprawa sadowa ma sie odbyc w sierpniu. Nie wiem jak sie przygotowac do rozprawy, jakie badania powinnismy porobic aby udowodnic ze uszkodzenia scian w sasiednim budynku nie sa spowodowane wypompowywaniem wody w naszym budynku, nadmieniam ze budynki sa zlokalizowane w odleglosci 50 m od morza.Jezeli moglby mi ktos udzielic dorady stron internetowych gdzie moglabym na ten temat poczytac lub skierowac mnie do odpowiednich firm lub napisac swoja opinie na ten temat, czy udzkodzinia sasiedniego budynku moglyby byc spowodowane wypompowywaniem wody z naszej piwnicy to prosze o pomoc.
Re: problem podmakania piwnicy
Witam(':shock:'),proszę poszukać rzeczoznawcy budowlanego z okolicy w której pani mieszka (w internecie ogłaszają się), pozdrawiam
Cezar
Re: problem podmakania piwnicy
czy to jest bliźniak ??