Witam,
Mam pytanie odnośnie tych grzejników. Ich cena katalogowa jest zaporowa, kosztują blisko dwa razy więcej od np. grzejników PURMO. Ale na Allegro można spotkać oferty ze zniżką sięgająca 44% co jest zrozumiałe bo takie rabaty osiągają instalatorzy. Zastanawiam się czy warto montować takie grzejniki? Modernizuję dom jednorodzinny z lat 80, ocieplony, okna szczelne plastikowe. W katalogu reklamowym jest opisany patent jaki zastosowano w przypadku tych grzejników, czy to nie jest tzw. ściema? Ma ktoś z Was już takie grzejniki? Ich promieniowanie cieplne jest rzeczywiście wyraźnie lepsze od tradycyjnych grzejników? Dziękuje za góry za odpowiedzi.
Artur
PS Zostawiam "stary" piec gazowy Vaillant 29 KW
grzejniki KERMI X2
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: grzejniki KERMI X2
Witam, ja akurat w tym tygodniu robiłem wycene grzejników do mojego domu, m.in właśnie purmo i kermi. Co do różnicy w cenie to na całym zestawie wychodzi podobnie, zaznaczam, że mowa tu o dolnozasilanych "v". Do przykładu grzejnik o wym. 60x100cm v purmo-360pln, kermi-393pln, 60x180cm purmo-635pln kermi-609pln, czyli jak widać większe grzejniki ma kermi tańsze. Zdecyduje się na kermi, bo dają w promocji moduły przyłączeniowe gratis, czyli ok 30pln na jeden grzejnik. Pozdrawiam.
Re: grzejniki KERMI X2
grzejniki jak grzejniki. Przy wybieraniu grzejników kieruj się przede wszystkim ich ceną oraz mocą (grzejniki o takich samych wymiarach różnych producentów mają różną moc. Różnice wachają się od kilku do kilkunastu procent). Ważne jest jednak abyś porównywał je na tych samych parametrach. Na końcu kieruj się względami estetycznymi, choć dla niektórych to właśnie wygląd ma decydujące znaczenie.
Moim zdaniem czy kupisz grzejnika Kermi, Purmo, Buderus, Radson czy Henrad to na pewno będziesz zadowolony z ich jakości.
P.S. Jeśli jesteś zaintersowany wyceną Buderusów to daj mi znać na PW.
Moim zdaniem czy kupisz grzejnika Kermi, Purmo, Buderus, Radson czy Henrad to na pewno będziesz zadowolony z ich jakości.
P.S. Jeśli jesteś zaintersowany wyceną Buderusów to daj mi znać na PW.