Problem z przyłączem kablowym w nowym domu

Jak nie zginąć w gąszczu przepisów i co zrobić, by podejmowane przez nas prace były wykonane zgodnie z przepisami? Niedopełnienie przepisów prawa budowlanego może mieć bardzo poważne konsekwencje. Jeśli zastanawiasz się na jakie prace potrzebne jest pozwolenia na budowę, jak je uzyskać, jakie wymagania formalne trzeba spełnić ? tu znajdziesz pomoc.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

Awatar użytkownika
marcin2057
Aktywny
Aktywny

Problem z przyłączem kablowym w nowym domu

Post autor: marcin2057 »

Witam mam mały problem siostra wybudowała dom i użyczała prąd od teścia i teraz złożyła wniosek o przyłącze kablowe i ZE wyznaczył termin że przyłącze będzie wykonane prawdopodobnie w lipcu 2011r i znajomy z ZE kazał napisać oświadczenie, że dom został wybudowany na kredyt i że bez prądu nie można się do niego wprowadzić, więc jeśli bym takie oświadczenie napisał do ZE to by to przyspieszyli i w czerwcu 2010 przyłącze kablowe było by gotowe i teraz nie wiem co robić bo dom tak naprawdę nie jest za pieniądze z kredytu. Proszę o pomoc.

oleyu
Zaawansowany
Zaawansowany

Re: Problem z przyłączem kablowym w nowym domu

Post autor: oleyu »

A co w warunkach było napisane ??? Że podłącza wcześniej ???

Broda79
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Post autor: Broda79 »

Nie że będzie później. Autor postu "nakłamał" w elektrowni, że wziął kredyt, dlatego chce prąd mieć wcześniej. Teraz ma stracha, bo napisali że założą mu wcześniej, a dom nie jest z kredytu. Ja myślę, że nikt go za to nie zamknie. Jedynie może wkurzyć ludzi z elektrowni no i sumienie pewnie chwilę będzie gryzło.. :twisted:

wito-pc
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: wito-pc »

Tak się zapytam ,czym dla jaśnie państwa ZE różni się podłączenie domu wybudowanego na kredyt od takiego nieobciążonego kredytem? Może ktoś wyjaśni Następny absurd i dyskryminacja!
Cezar

Broda79
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Post autor: Broda79 »

Właśnie też nie wiem. Ja myślę, że oni podali ten długi termin dla asekuracji. Pewnie jakby autor wątku poprosił normalnie, bez kombinowania, też by mu napisali, że zrobią to szybciej.
Ja pracuje w wodociągach. Sprawy załatwiamy w czasie do 14 dni. Gdy tak informowaliśmy petentów przychodzili już po tygodniu z pretensjami czemu nie gotowe. teraz jak mówimy, ze odpowiadamy w ciągu miesiąca, to wszyscy są zadowoleni jak dzieci...
Chodzi mi o to, ze trzeba popatrzeć też z przymrużeniem oka na nasze polskie charakterki...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Prawo budowlane”