Druga warstwa gładzi
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Druga warstwa gładzi
Witam.
Zagruntowałem sufit, położyłem pierwszą warstwę gładzi na sufit i teraz mam zamiar kłaść drugą, i moje pytanie jest takie :
Czy muszę gruntować tę pierwszą warstwę gładzi przed nałożeniem drugiej ?
Pozdrawiam...
Zagruntowałem sufit, położyłem pierwszą warstwę gładzi na sufit i teraz mam zamiar kłaść drugą, i moje pytanie jest takie :
Czy muszę gruntować tę pierwszą warstwę gładzi przed nałożeniem drugiej ?
Pozdrawiam...
Re: Druga warstwa gładzi
jak nałożyłeś i przeszlifowałeś to masz na wierzchu pyłek .
czy na pewno 2 warstwę chcesz kłaść na luźne (niezwiązane) podłoże ???
pozdrawiam
czy na pewno 2 warstwę chcesz kłaść na luźne (niezwiązane) podłoże ???
pozdrawiam
myślałem żeby po pierwszym szlifowaniu pierwszej warstwy dokładnie obmieść sufit.
to obmieć i przejedź ręką
cena gruntu nie jest aż tak wysoka a na wszystkie pytania odpowie ci strona producenta i zalecanej technologii wykonania .
bywa że materiał jest wadliwy ale wykonując niezgodnie z zaleceniami pozbawiasz się możliwości reklamowania produktu
pozdrawiam
cena gruntu nie jest aż tak wysoka a na wszystkie pytania odpowie ci strona producenta i zalecanej technologii wykonania .
bywa że materiał jest wadliwy ale wykonując niezgodnie z zaleceniami pozbawiasz się możliwości reklamowania produktu
pozdrawiam
Dobra to idę gładzic i malować gruntem.
Dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam...
Dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam...
-
jacenty800
- Superużytkownik

cos mi sie zdaje ze rekomendowany doradca glupoty gada.szpachlujesz 1 raz jak kiepsko przeszpachlujesz szlifujesz papierkiem np 60.obmiatasz szczota potem recznik w wode na wilgotno przecierasz i spoko.zagruntowanie daje ci to ze jak połozysz 2 warstwe to wjednym miejscu na 0 bo bedzie sie slizgało na gruncie w 2 grubiej.jak nie zagruntujesz dobry gips rozprowadzi sie rownomiernie.zagruntowanie 1 warstwy tylko robi problemy połozyłem kilka tysi metrow i wiem co mowie
jacenty800 pisze:cos mi sie zdaje ze rekomendowany doradca glupoty gada.........
czy to na pewno są głupoty ???MTW pisze:.....
a na wszystkie pytania odpowie ci strona producenta i zalecanej technologii wykonania .
pozdrawiam
a ja myślałem że odesłanie we właściwym kierunku
pozdrawiam
Zrobiłem tak jak poradził rekomendowany doradca czyli zeszlifowałem pierwszą warstwę, zagruntowałem i położyłem drugą warstwę.
Bardzo dobrze mi się kładło drugą warstwę, nic się nie ślizgało...
Pozdrawiam...
Bardzo dobrze mi się kładło drugą warstwę, nic się nie ślizgało...
Pozdrawiam...
Ale po co 10tys razy gruntowac???? Kupujesz prestonneta G i przed ani po nie gruntujesz.
UNIKOM WSZELKIEJ PRACY!!!!
z ciekawości daj jakiś link do tego materiału bo mi chyba googlarka nie działaUNICOM pisze:Ale po co 10tys razy gruntowac???? Kupujesz prestonneta G i przed ani po nie gruntujesz.
pozdrawiam
ale po co szlifowac? jesli sie nie umie to sie nie bierze za robote... ew.nierownosci wyrownac cyklinka i po problemie kurzu i pylu...
Yawex da się położyć tak gładź aby jej nie szlifować ? <wow>
czytaj uwaznie forum.. nie tylko ostatni post.. mowimy tu o pierwszej warstwie...
ja gruntuje tylko przed szpachlowaniem,po pierwszym razie szpachlowania bierze sie szpachelke lub cos podobnego(np.żyleta) zdrapujesz pozostałe nierowności i dalej nakladasz 2 warstwe.po 2 warstwie dopiero bierze sie papier i jazda.Zadnych gruntow nie stosuje przed malowaniem,tylko jak napisałem przed szpachlą.
a wogole tp da sie polozyc gladz bez szlifowania... np angielski plaster kladzie sie bez szlifowania... wszystko na mokro, jesli ktos ma wprawe polozy gladz cekol bez szlifowanialukaszh5 pisze:Yawex da się położyć tak gładź aby jej nie szlifować ? <wow>