myślę tu o produktach silikatowych co będzie trwalsze ?? teraz mam siatkę z klejem i jestem w kropce proszę poradżcie co lepsze i może jeszce jak się ma koszt tynku do farby Wesołych Świąt
czy malować lub tynkować
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
macieklodz
- Początkujący

czy malować lub tynkować
witam stoję przed dylematem co zrobić na ścianach zewnętrznych tynk czy farbę
myślę tu o produktach silikatowych co będzie trwalsze ?? teraz mam siatkę z klejem i jestem w kropce proszę poradżcie co lepsze i może jeszce jak się ma koszt tynku do farby Wesołych Świąt
pozdrawiam Maciek
-
macieklodz
- Początkujący

-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Najprawdopodobniej dałeś się zrobić w konia handlowcom z Ytonga, którzy ściemniają, że dom z tych bloczków może być bez ociepleń i spełnia wymagania normy cieplenej. Ale nie mówią przy tym, że ta norma jest mniej wymagająca niż norma dotycząca ścian warstwowych i w efekcie ludzie i tak Ytonga docieplają.
miłego dnia
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

co to za podejście do tematu określając "trochę"?? trochę to ile może tyle a może tyle i jeszcze tyle... fachowiec od 7 boleści przemówiłT. Brzęczkowski pisze: od środka z folią by wilgoć nie weszłoa w ścianę i by ta ściana trochę izolowała.
folią od środka hehe dobre. A co z gniazdami elektrycznymi, przepustami (wreszcie wejściami do kanałów wentylacyjnych i całą masą problemów uszczelnienia drobiazgów), otworami okiennymi i drzwiowymi, meblami przykręcanymi do ściany (szafki kuchenne) itd w nieskończoność. Jak panie T.Brzęczkowski to uszczelnić ?? Może jakieś konkrety a nie hasła , hasła i jeszcze raz hasła??
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Z tymi "głupotami" to napewno nie do mnie! Fizykę Pan namówi by była inna do ściany, inna do dachu. Inna do szkieletu inna do muru. Jak dach to wentylacja i paroprzepuszczalna folia od zewnątrz, a szczelna higroizolacja od środka! jak ściana to wpuszczamy ciepłe powietrze w porowaty pustak a styropian z silikatowym tynkiem z zewnątrz. Faktycznie lepiej głupot nie powtarzać!!! Pan się zapozna z aktualnymi normami BBR 2006 np. na stronach isovera.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

[quote="T. Brzęczkowski"]Z tymi "głupotami" to napewno nie do mnie! Fizykę Pan namówi by była inna do ściany, inna do dachu. Inna do szkieletu inna do muru.[quote]
Skoro Pan już wspomina o fizyce to warto też postudiować fizykę budowli a skoro Pan już przestudiował wszystko co możliwe bo faktycnie "mądrzejszego" od Pana nie znajdzie
to wartoby jeszcze aby nie pomijał Pan istotnych szczegułów związanych z fizyką.... ... jak domiewam całkiem nieprzypadkowo przez Pana pomijanych.
Życzę powodzenia w robieniu ludziom... taniego grzania ...
Skoro Pan już wspomina o fizyce to warto też postudiować fizykę budowli a skoro Pan już przestudiował wszystko co możliwe bo faktycnie "mądrzejszego" od Pana nie znajdzie
Życzę powodzenia w robieniu ludziom... taniego grzania ...
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik