Roben czy Winerberger Koramic?
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Roben czy Winerberger Koramic?
Witam
niedlugo klade dach i wykonawca daje dwie opcje dachowek - roben lub winerberger koramic.
czy sa to dobre wybory? czy mozecie ew. polecic jakas dobra alternatywe?
pozdr
C.
niedlugo klade dach i wykonawca daje dwie opcje dachowek - roben lub winerberger koramic.
czy sa to dobre wybory? czy mozecie ew. polecic jakas dobra alternatywe?
pozdr
C.
Re: Roben czy Winerberger Koramic? moze inne?
Wszystko tylko nie Ruppceramika Sirius 13( Rubin lepsza)
To taka chała i kicz
Dostałem w nagrodę od hurtowni za 9-letnią współpracę dachówki z dwóch różnych parii, a krawedziowe to już hryk- o centymetr mniejsze od dach. podstawowej...
Jakieś komentrze?
To taka chała i kicz
Dostałem w nagrodę od hurtowni za 9-letnią współpracę dachówki z dwóch różnych parii, a krawedziowe to już hryk- o centymetr mniejsze od dach. podstawowej...
Jakieś komentrze?
gunar-wycinam dachy z pasją
-
piotr_grzegorz
- Początkujący

Re: Roben czy Winerberger Koramic? moze inne?
Roben - ale najlepiej w kolorze Tobago. Bo ten kolor ma wykończenie powierzchni glazurowane. A więc czysty dach i efekt estetyczny na wysokim poziomie.
piotr_grzegorz
Re: Roben czy Winerberger Koramic?
Roben to słabeusz przy zawiewach śniegu pod dachówkę, lecz dobrze się kładzie dekarzom.
-
ecodach
Hmmmm Robena sie dobrze kładzie to prawda , ale ja wybrałbym Koramica .
obecnie kłade ruppceramika sirius 13 narazie zafoliowałem i czeka mnie jutro łacenie wieć jak połoze to sie wypowiem jak było Polecam KORAMICA
Rozstaw łat od 36 cm-37. Dla mnie ten sirius 13 to dziad. Aha uważaj bo ta dachówka ma b.mały rozsuw na boki. Sredni i jedyny wymiar boczny to 21,5 cm. Zrobiłem na 21.6 i miałem problem z układaniem. Co prawda robiłem to w styczniu w śnieżyce, ale i tak twierdze że to dziad nie dachówka. Zeby krawędziowe były o centymetr mniejsze od podstawowej to skandal. Przedstawiciel nas olał.
Uważaj na tego siriusa. Ja kładę peryferyjnie, czyli strzelam sznurkiem podzieloną połać i docinam kosze, obrabiam kominy, kładę gąsiory i dopiero zakładam dach podstawowa dachówką, a tym parchem siriusem się bałem tak zrobić. Nawet najtańszy roben to niebo lepszy materiał niż ta rupcerramika.
Uważaj na tego siriusa. Ja kładę peryferyjnie, czyli strzelam sznurkiem podzieloną połać i docinam kosze, obrabiam kominy, kładę gąsiory i dopiero zakładam dach podstawowa dachówką, a tym parchem siriusem się bałem tak zrobić. Nawet najtańszy roben to niebo lepszy materiał niż ta rupcerramika.
dzis ołaciłem cała połać i poukładałem sobie dachóweczke powiem ci ze ja trafiłem takie same wymiary podstawowej i krańcowej i wszytsko jest dobrze