klatka schodowa

Domowe prace związane z prądem mogą być bardzo niebezpieczne. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat instalacji elektrycznych począwszy, od wymiany kontaktu po podłączenie prądu.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

Awatar użytkownika
UNICOM
Superużytkownik
Superużytkownik

Re: klatka schodowa

Post autor: UNICOM »

elpapiotr pisze:Nie wiem, nie używam, nie stosuję.
Takich co nie wiedza nie stosuja nie uzywaja to na tym forum jest multum .

Nawet u wszystkich we firmach nikt nie pije.

Nikt sobie nie chce psuc reputacji to udaje ze nic nie wie.

A co trzeci temat na forum to jest uwazac na ta firme albo oszukali kogos albo spartaczyli jakas robote kase wzieli i znikneli.

Wystarczy poczytac forum i sa ludzie co niby doradzaja pieknie co i jak a przekrety robia.

@gregg w galerii wstawilem fotke ze schematem instalacji na przyciski
UNIKOM WSZELKIEJ PRACY!!!!

elpapiotr

Post autor: elpapiotr »

Witam.

To ma być schemat - to raczej ulotka reklamowa.

Dla pytajacego dodatkowa informacja - są przekaźniki bistabilne montowane w puszkach fi 60 (głębokich), pod osprzętem.

Pytanie do UNICOM - co to jest ten Legrand ze znaczkiem U z galerii ? ( 3 sztuki )

Awatar użytkownika
UNICOM
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: UNICOM »

elpapiotr pisze:Witam.

To ma być schemat - to raczej ulotka reklamowa.

Schemat ulotka jeden ciort czy cos w tej ulotce jest cos nie tak jezeli chodzi o instalacje na przyciski z przekaznikiem bistabilnym????

c10.asteroid.pl/a.swistak.pl/000/628/628469_1024.jpg

Tak jak na tym schemacie tak na przekazniku sa te same oznaczenia. Nawet kolory przewodow dla latwego montazu instalacji.

Awatar użytkownika
piotrkam1982
Aktywny
Aktywny
Kontakt:

Post autor: piotrkam1982 »

...kolego UNICOM nie jestem tu po to abyś mnie poniżał przyrównując do jakiegoś elektryka co łączy puszkę w sposób dobrze znany Tobie...u nas we firmie nikt nie waży się tak robić. Łączymy wszystko (oświetlenie, gniazdka) w sposób taki :

-http://www.mera-sp.com.pl/zlacza.php?go=wago
-http://simet.jelonka.com/produkty.php

proszę sobie poczytać...

Zniesławienie, pomówienie, obmówienie - występek polegający na pomówieniu innej osoby, grupy osób, instytucji, osoby prawnej lub jednostki organizacyjnej nie mającej osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego do pełnienia danej funkcji, zawodu lub działalności.

Zagrożony karą grzywny, karą ograniczenia wolności albo karą pozbawienia wolności do roku na podstawie art. 212 § 1. Kodeksu karnego. Sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo karze pozbawienia wolności do lat 2 jeżeli pomawia inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania (art. 212. § 2. K.k.).

...jeżeli się doczytałeś tekstu powyżej to zacznij może podchodzić do ludzi z szacunkiem. Ja nie grożę tylko wstępnie ostrzegam...a od reszty to jest ADMIN, ADRES IP oraz organy ścigania...

Pozdrawiam

elektryczny1971
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: elektryczny1971 »

UNICOM pisze:
elpapiotr pisze:Witam.

Rozumiem - ja jestem ten zły, a UNICOM to ten dobry. :roll:
Nie powiedzialem ze jestes zly. Ale czepiasz jakbys wszystko wiedzial.

Sam dobrze wiesz jak sie robi, jakie sa przekrety, jak sie zalatwia sprawy.
NO TO SIĘ TRAFIŁ TYPOWY ELEKTRYK STAREJ DATY!!!!!!!!!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje elektryczne”