pralka 10kg wsadu
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
pralka 10kg wsadu
Candy ma w swojej ofercie właśnie taką pralkę. może ktoś miał styczność z tak dużą ładownością? Wymiary tej pralki są w miarę standardowe. Nie wymagają także jakiś specjalnych warunków dotyczących umieszczenia takiej pralki. Może jakieś sugestie, ostrzeżenia dotyczące tego typu pralki? W sumie nie zetknęłam się z jakimś konkurencyjnym produktem innych marek, wszystkie mają max 7-8 kg ładowności
-
netfreezer
- Początkujący

Re: 10kg wsadu pralki?
możliwe że ma jakieś inne mocowanie bębna, które pozwala na większą ładowność.
A gdzie było to napisane? Na stronie producenta? Bo jeśli w katalogu jakiegoś sklepu to może być to zwykły błąd w druku, ewentualnie porównaj jak inne sklepy podają?
A gdzie było to napisane? Na stronie producenta? Bo jeśli w katalogu jakiegoś sklepu to może być to zwykły błąd w druku, ewentualnie porównaj jak inne sklepy podają?
Re: pralka 10kg wsadu
Tutaj się natknęłam na jakieś info //news.webwweb.pl/2,22849,0,Najwieksza,pralka,w,standardowym,wymiarze.html
No właśnie nie wiem czy instalacja czegoś specjalnego wymaga. Ale w sumie Candy jest znane i robią standardowe pralki. Wiem na przykład, że moja koleżanka miała boscha i miała jakiś dziwny odpływ w ścianie i końcówki nie pasowały. Candy podobno daje węże takie żeby pasowały do wszystkiego, nie wiem do końca
No właśnie nie wiem czy instalacja czegoś specjalnego wymaga. Ale w sumie Candy jest znane i robią standardowe pralki. Wiem na przykład, że moja koleżanka miała boscha i miała jakiś dziwny odpływ w ścianie i końcówki nie pasowały. Candy podobno daje węże takie żeby pasowały do wszystkiego, nie wiem do końca
-
praktyczna
- Początkujący

Ważne żeby odpływ był na odpowiedniej wysokości, tzn załamanie węża powinno być w zależności od pralki różnie ale zazwyczaj w okolicach górnej części pralki. Nie sądzę żeby ta pralka miała mieć jakies inne mocowania lub cos niestandardowego. Candy wie co robi.
Ciekawe czy jak naprawdę się wrzuci te 10 kg to czy dobrze upierze, ja jak się będę decydowała to wezmę to pod uwagę bo podobno jak jest mniej rzeczy w pralce to lepiej się upierają, i zrobię pranie raz a nie dwa po pół. w sumie nie wiem tak mi się wydaje, a to nowa pralka więc chyba ma jakieś wszystkie standardy itp
A ja muszę przyznać, że jeszcze nie spotkałam się z pralką o ładowności 10 kg. Najwięcej jakie znalazłam to chyba 8 kg. Ale też zastanawiam się nad tym, ze skoro pralka ma aż 10 kg ładowności, to czy faktycznie będzie dobrze prała??
-
Spyker
Będzie dobrze prała, a taka duża, bo dla dużej rodziny jest przeznaczona. A tak pralka nie dobra już energii może mało, ale wody bardzo dużo sobie weźmie.modern777 pisze:A ja muszę przyznać, że jeszcze nie spotkałam się z pralką o ładowności 10 kg. Najwięcej jakie znalazłam to chyba 8 kg. Ale też zastanawiam się nad tym, ze skoro pralka ma aż 10 kg ładowności, to czy faktycznie będzie dobrze prała??
-
praktyczna
- Początkujący

Generalnie zasadą jest, że im mniej wrzucisz do pralki tym lepiej się wypierze, lepszy dostęp wody i płynu czy tam proszku. Dlatego wydaje mi się, że jak wrzucisz do 10kg pralki 5 kg, to muszą się lepiej uprać niż jakbyś na maxa dopchał do 5kg pralki.
Trafiłaś w 10-tkę. Dodatkowo mniej pogniecie, lepiej wypłucze, a nowe z wykrywaniem załadunku dodatkowo jeszcze zrobią to wszystko szybciej:)praktyczna pisze:Generalnie zasadą jest, że im mniej wrzucisz do pralki tym lepiej się wypierze, lepszy dostęp wody i płynu czy tam proszku. Dlatego wydaje mi się, że jak wrzucisz do 10kg pralki 5 kg, to muszą się lepiej uprać niż jakbyś na maxa dopchał do 5kg pralki.
Ułatwiamy trudne decyzje.
-
praktyczna
- Początkujący

Ja i tak używam programu krótkiego. Trwa on jakieś nie wiem może 30 min i pranie mam wyprane bardzo dobrze. Wiadomo, że nie mogą być to rzeczy bardzo brudne, ale na co dzień wystarczy. Nie wiem jakie macie pralki ale u mnie w candy jest taki program, podobno electrolux też ma nie wiem czy inne mają
Praktycznie już wszystkie modele mają:)praktyczna pisze:Ja i tak używam programu krótkiego. Trwa on jakieś nie wiem może 30 min i pranie mam wyprane bardzo dobrze. Wiadomo, że nie mogą być to rzeczy bardzo brudne, ale na co dzień wystarczy. Nie wiem jakie macie pralki ale u mnie w candy jest taki program, podobno electrolux też ma nie wiem czy inne mają
no chyba z tym krótkim programem to faktycznie chyba wszystkie teraz mają. ale nie wszystkie mają 10 kg ładowności więc to jest ważne. Ciekawe jak wygląda bęben takiej pralki hehe w standardowym wymiarze taka ładowności musi zaskoczyć, a dopychanie nogą nie wchodzi w grę, może samemu można sie tam schować hehe
Można kupić taką dużą pralkę, mi się akurat udało znaleźć coś takiego:
-www.medialux.pl/dzial/agd/kategoria/?id=148&prod=72117
W sumie to się zdziwiłam, ze komuś takiej dużej potrzeba. Jak do tej pory, to spotykałam się jedynie z takimi na 7 kg wsad. No ale jak komuś akurat taka duża potrzebna, to nic nie da się zrobić.
-www.medialux.pl/dzial/agd/kategoria/?id=148&prod=72117
W sumie to się zdziwiłam, ze komuś takiej dużej potrzeba. Jak do tej pory, to spotykałam się jedynie z takimi na 7 kg wsad. No ale jak komuś akurat taka duża potrzebna, to nic nie da się zrobić.