Karpiówka

Dachówka ceramiczna, dachówka cementowa a może blachodachówka? Jeżeli stoisz obecnie przed takim wyborem to koniecznie musisz poradzić się innych którzy mają już te doświadczenia za sobą. Zapytaj się, które pokrycie dachowe jest najlepsze.

Moderator: Redakcja e-dach.pl

Lukasz C
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Witam

Post autor: Lukasz C »

Moim zdaniem Junghmeir sprzedawany w Polsce nie jest produktem godnym polecenia.
(gatunek 1b). Bardzo dobrym produktem jest karpiowka firmy RuppCeramika. Cena ok.1,35 zł/szt brutto oraz atrakcyjne cena wykończeń ceramicznych.[/b]

Jungmeier
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Karpiówka Jungmeier

Post autor: Jungmeier »

Witam Państwa!
Zostałem jakby wywołany do odpowiedzi tymi postami.
Jestem przedstawicielem firmy Dachziegelwerke Jungmeier i chciałbym zabrać głos w powyższych kwestiach.

Hummel, dachówki karpiówki Jungmeier nie masz co sie obawiać. Jest dobrej jakości a jej cena jest następstwem promocji jaka obowiązuje do 31.03.br oraz niskiego kursu Euro. Inna sprawa, że udało Ci się wynegocjować naprawdę bardzo dobry rabat! (nie lubie handlowców, którzy dają duże rabaty brrrr).

Piotrze O. jak pewnie już sprawdziłeś (za poradą Hummela) Jungmeier posiada przedstawicieli w Polsce. Możesz sobie nawet do nich zadzwonić (telefony na stronach Jungmeiera). Faktycznie było nas w zeszłym roku więcej, ale inna była struktura sprzedaży. Nie wykluczone jednak, że w niedługim czasie będzie nas znów tyle samo co przed rokiem.

Wartwniku, dzieki za dobre słowa dla produktów Jungmeier.

Łukaszu C. nie wiem kto sprzedaje karpiówki Jungmeier w gatunku 1B (w skrócie II gatunek). Mając przed sobą wykaz tych dachówek i sprzedaż ogólną od miesiąca lutego 2006 (od tego czasu jestem zatrudniony w Dachziegelwerke Jungmeier) zauważyć można, że ze stanów II gatunku nic nie zeszło - w przeciwieństwie do stanów I gatunku, który sprzedaje się, w związku z promocją i niskim kursem Euro, nadspodziewanie dobrze. Róznica między promocyjną karpiówką w I gatunku a II gatunkiem jest tak znikoma, że dziwiłbym sie komuś, by dla kilku złotych chciał sobie na dach położyć II gatunek.
Swoją drogą dachówka, o której mowa została przeklasyfikowana na II gatunek (gatunek Ib, czy Sondersangebot* niepotrzebne skreslić :)) wyłącznie z powodu długiego terminu magazynowania jej w fabryce - jest to jedyny powód zmiany gatunku dachówki.

W razie pytań służę pomocą. Mój telefon podany jest na stronach internetowych Jungmeier.

Artur

Awatar użytkownika
wartownik
Aktywny
Aktywny

Post autor: wartownik »

Kto wie jakie przeznaczenie jest karpiowki Fledermausgaupenanfänger firmy Jungmeier?
Kto jeszcze produkuje cos podobnego ?

Jungmeier
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

wartownik pisze:Kto wie jakie przeznaczenie jest karpiowki Fledermausgaupenanfänger firmy Jungmeier?
Kto jeszcze produkuje cos podobnego ?
Jest to dachówka podchodząca do wolego oka. Jest też schodząca (to ta z końcówką -Ender). Dostepne tylko dla formatu "berlinki" w kroju półokrągłym i segmentowym.
Takie dachówki na pewno miał kiedyś von Muller ale nie wiem czy po przejęciu zakładów przez Wienerberger produkcja tego systemu została zachowana.

Artur

Awatar użytkownika
Andrzej Wilhelmi
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Post autor: Andrzej Wilhelmi »

Zastanawia mnie tylko jedno dlaczego towar pełnowartościowy zalegający w fabryce nie zostaje przeceniony a zmienia mu się gatunek? Może te dachówki są zleżałe, a może zalegające? :lol: :wink: . Pozdrawiam.

misiu
Początkujący
Początkujący

Re: Witaj

Post autor: misiu »

Piotr.O pisze:Po pierwsze cena jest mocno podejrzana. Po drugie brak przedstawicielstwa w Polsce co jak zabraknie trochę??
Pozdrawiam Piotr
PIOTRZE O. JUŻ NIEJEDNOKROTNIE PISANO CI ŻE tWOJA WIEDZA NA TEMAT DACHÓWEK JEST NA POZIOMIE PRZEDSZKOLA.
To co piszesz jest kompletną bzdurą potwierdzającą opinie o Tobie.

misiu
Początkujący
Początkujący

Re: Karpiówka Jungmeier

Post autor: misiu »

Jungmeier pisze:Witam Państwa!
Zostałem jakby wywołany do odpowiedzi tymi postami.
Jestem przedstawicielem firmy Dachziegelwerke Jungmeier i chciałbym zabrać głos w powyższych kwestiach.

Hummel, dachówki karpiówki Jungmeier nie masz co sie obawiać. Jest dobrej jakości a jej cena jest następstwem promocji jaka obowiązuje do 31.03.br oraz niskiego kursu Euro. Inna sprawa, że udało Ci się wynegocjować naprawdę bardzo dobry rabat! (nie lubie handlowców, którzy dają duże rabaty brrrr).

Piotrze O. jak pewnie już sprawdziłeś (za poradą Hummela) Jungmeier posiada przedstawicieli w Polsce. Możesz sobie nawet do nich zadzwonić (telefony na stronach Jungmeiera). Faktycznie było nas w zeszłym roku więcej, ale inna była struktura sprzedaży. Nie wykluczone jednak, że w niedługim czasie będzie nas znów tyle samo co przed rokiem.

Wartwniku, dzieki za dobre słowa dla produktów Jungmeier.

Łukaszu C. nie wiem kto sprzedaje karpiówki Jungmeier w gatunku 1B (w skrócie II gatunek). Mając przed sobą wykaz tych dachówek i sprzedaż ogólną od miesiąca lutego 2006 (od tego czasu jestem zatrudniony w Dachziegelwerke Jungmeier) zauważyć można, że ze stanów II gatunku nic nie zeszło - w przeciwieństwie do stanów I gatunku, który sprzedaje się, w związku z promocją i niskim kursem Euro, nadspodziewanie dobrze. Róznica między promocyjną karpiówką w I gatunku a II gatunkiem jest tak znikoma, że dziwiłbym sie komuś, by dla kilku złotych chciał sobie na dach położyć II gatunek.
Swoją drogą dachówka, o której mowa została przeklasyfikowana na II gatunek (gatunek Ib, czy Sondersangebot* niepotrzebne skreslić :)) wyłącznie z powodu długiego terminu magazynowania jej w fabryce - jest to jedyny powód zmiany gatunku dachówki.

W razie pytań służę pomocą. Mój telefon podany jest na stronach internetowych Jungmeier.

Artur
I to jest przykład prawdziwego przedstawicielstwa, a nie chowania głowy w piasek. Macie nieuki konkretne odpowiedzi na konkretne pytania.
Artur jest fachowcem z najwyższej półki. Stara szkoła vMD.
Pozdrawiam

Piotr.O
Aktywny
Aktywny

Witam

Post autor: Piotr.O »

To co pisza laicy albo ich opinia interesuje mnie tyle co zeszłoroczny śnieg.
To, że brak przedstawicieli stwierdziłem po tym jak skierowano mnie do pani Barbary Klaczek. Rzeczywiście na stronie Jungmeiera znalazłem później telefony do dwóch przedstawicieli niestety z panem Arturem nie udało mi sie porozmawiać. Jego szybka reakcja na tym forum jest odwaga to prawda. Natomiast twierdzenie, że został zmieniony gatunek wyprodukowanego towaru ze wzgledu na jego zaleganie na magazynie pozostawiam bez komentarza. Jak kolwiek Jungmeier jest bardzo dobrym produktem to jego obecnośc na rynku polskim jak na razie pozostawia wiele do życzenia.Mam tylko nadzieje, że bedzie lepiej.
Pozdrawiam Piotr

Jungmeier
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Odpowiedź

Andrzeju Wilhelmi, w Jungmeierze zleżały jest tylko przedstawiciel handlowy jak mu się nie chce rano wstać :) czyli gdy zalega :)
Dachówki Jungmeiera zalegające w magazynie są wystawiane na liście zwanej "Sonderangebote", czyli po polsku "oferta specjalna". Jednak w Polsce utarła sie opinia, że jak coś jest znacznie tańsze to musi to być drugi gatunek, więc i ten jungmeierowski Sonderangebote jest "drugim gatunkiem". Pozdrawiam Łódź.

Piotrze O. Samo skierowanie Ciebie do Barbary Klaczek nie przesądza jeszcze o braku przedstawicielstwa. Nie sądzę też, by Pani Basia pytana o przedstawicielstwo w Polsce zapomniała o swoich współpracownikach, z którymi rozmawia kilka razy na dzień.
Co do tego, że nie udało Ci się ze mną porozmawiać nie mam wątpliwości - po prostu najpierw trzeba by było zadzwonić do mnie, ewentualnie wysłać mail'a z prośbą o kontakt.
Cieszę się, że bez komentarza pozostawiłeś informację o przyczynach zmiany gatunku dachówek Jungmeier!! Mógłbyś jedynie wprowadzić w błąd czytelników tego forum. No chyba, że masz jakieś inne informacje, to proszę o ich przedstawienie.
Z jednym się z Toba zgodzę, że dotychczasowa obecność dobrej jakości produktów Jungmeier pozostawiała wiele do życzenia.

Użytkowniku "Misiu". Czy mógłbyś zmienić swojego nicka, bo zwracanie sie do Ciebie "Drogi Misiu", "Szanowny Misiu" czy też samo "Misiu" jest dla mnie, jak i pewnie dla wiekszości tu obecnych, niezręczne :oops:
Dopóki jednak Twój nick pozostaje bez zmian, napiszę krótko: "dziekuję Misiu za dobre słowa"!! I tylko proszę bez podtekstów :)

Artur

P.S. Zapewniam Cię Piotrze O. o tym, że moja reakcja na bezpotstawne zarzuty na tym forum nie jest wynikiem odwagi a jedynie rzetelności w mojej pracy :D

Piotr.O
Aktywny
Aktywny

Witam

Pisząc o chowaniu głowy w piasek zacytowałem któregoś z poprzedników tak więc nie jest to moje zdanie. Kilkakrotnie próbowałem się do Ciebie Arturze dodzwonić nie udało mi się więć po prostu klient nie bedzie miał Jungmeiera na dachu tylko inną dachówkę. natomiast ponowię pytanie które w międzyczasie postawiłem : co w przypadku jak zabraknie na budowie kilkadziesiąt albo pól palety dachówki, po jakim czasie dotrze ona do firmy? A jeśli chodzi o dalsze działanie firmy w Polsce to powiem tak , że jak dotąd ta "dobrze" działająca firma nie raczyłą dostarczyć nowego cennika i promocji które obowiązują w tym roku. O obniżce która była dowiedziałem się od Pani Basi dzwoniąc pod koniec marca.
Przy takim podejściu mimo, że Jungmeier ma kilka ciekawych kolorów oraz kształtów dachówki nie bardzo chce się tym handlować. Podejście konkurencji jest zupełnie inne.Pozdrawiam Piotr

Jungmeier
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Re: Witam

Piotr.O pisze:Pisząc o chowaniu głowy w piasek zacytowałem któregoś z poprzedników tak więc nie jest to moje zdanie. Kilkakrotnie próbowałem się do Ciebie Arturze dodzwonić nie udało mi się więć po prostu klient nie bedzie miał Jungmeiera na dachu tylko inną dachówkę. natomiast ponowię pytanie które w międzyczasie postawiłem : co w przypadku jak zabraknie na budowie kilkadziesiąt albo pól palety dachówki, po jakim czasie dotrze ona do firmy? A jeśli chodzi o dalsze działanie firmy w Polsce to powiem tak , że jak dotąd ta "dobrze" działająca firma nie raczyłą dostarczyć nowego cennika i promocji które obowiązują w tym roku. O obniżce która była dowiedziałem się od Pani Basi dzwoniąc pod koniec marca.
Przy takim podejściu mimo, że Jungmeier ma kilka ciekawych kolorów oraz kształtów dachówki nie bardzo chce się tym handlować. Podejście konkurencji jest zupełnie inne.Pozdrawiam Piotr
Dziwne, wszyscy się dodzwaniają a Ty nie możesz... Może sprawdź raz jeszcze mój numer telefonu! Chyba, że dzwoniłeś na stacjonarny, pod którym jest fax. Tam faktycznie nie ma nagranego mojego głosu.
Odnośnie brakujących dachówek informuję Cię, że dysponuję magazynem w Poznaniu, zaopatrzonym w awaryjne ilości najpopularniejszych kstałtów i angob. Do tego dostarczamy brakujące elementy prosto z Niemiec z innymi zamówieniami, dosyłając brakujące elementy do innych dealerów, znajdujących sie najbliżej docelowego miejsca.
Nie będę tu się rozpisywał, ale wierz mi, że robimy z pania basią wszystko by nie było problemów z przestojem ekip dekarskich itp.
Sam przyznałem Ci rację, że dotychczasowe działania Jungmeier'a pozostawiały wiele do życzenia, więc proszę nie pij do mnie w stylu (tu cytat) "dobrze" działająca firma.
Nie wiem dlaczego nikt w Niemczech nie wysłał Tobie informacji o cenach i promocjach. Osobiście ich nie wysłąłem bo nominalnie nie obsługuję Mazowieckiego. Jednak obsługuję każdego klienta z tego województwa, który sie do mnie zgłosi i zgłosi swoją chęć współpracy (tylko nie zarzuć mi w kolejnej wypowiedzi, że udostepniam warunki handlowe komukolwiek kto zadzwoni bo tego nie robię).
W razie Twojego zainteresowania tematem pozostaje do dyspozycji pod telefonem i mail'em. Próbuj Piotrze, wiekszości udaje się dodzwonić a Ci, których mój telefon rejestruje jako "połączenia nieodebrane" zazwyczaj maja mozliwość rozmowy ze mna w momencie gdy do nich oddzwaniam. Nie wiem, jakiego pecha musiałbyś mieć by się do mnie nie dodzwonić.
Pozdrawiam

Piotr.O
Aktywny
Aktywny

Witam

Ok. Arturze spróbuje po niedzieli . Miłego wypoczynku. Piotr

forest666
Początkujący
Początkujący

Post autor: forest666 »

Witam. Podłaczes sie z tematem, zeby nowego nie zaczynac.

Mam parenaście dachówek do wymiany. Jest to dla mnie proste z punktu
wymiany lecz jeżeli chodzi o kruchliwość dachówek to już nie. Jak chodzić po
dachu, żeby przy wymianie 1 dachówki nie połamać przy tym 10 innych ;) ?

[img=http://img435.imageshack.us/img435/3448/dach26sp.th.jpg]

[img=http://img314.imageshack.us/img314/9441/dach38ql.th.jpg]

Awatar użytkownika
Andrzej Wilhelmi
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Post autor: Andrzej Wilhelmi »

Z wymianą może być problem gdyż wydaje mi się, że dachówki uszczelnione są zaprawą. Radzę zlecić tę pracę profesjonalnej firmie dekarskiej.

kireni
Początkujący
Początkujący

Karpiowka

Post autor: kireni »

Od jakiego czasu intryguje mnie pytanie na ktore nie moge znalezc odpowiedzi w necie: ktora karpiowka jest lepsza i DLACZEGO: "creatona" czy "wienerberger" ???

pomijam aspekt serwisu i doradztwa, bo kazdy ma inne doswaidczenia. oraz caly aspekt emocjonalny. czy ktos moglby mi udzielic fachowej odpowiedzi na to pytanie.
dzieki z gory.

-kireni-

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pokrycia dachowe”