dom z bali

Wybór wykonawcy często decyduje o tym, czy budowa lub remont domu będzie miłym wspomnieniem, czy trudnym przeżyciem, a dom - wymarzonym miejscem do mieszkania czy katalogiem błędów. Jak wybrać dobrego, rzetelnego wykonawcę? Tu możesz polecić sprawdzone ekipy i poznać opinie o wykonawcach, których zamierzasz zatrudnić.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

kraqsek
Początkujący
Początkujący

dom z bali

Post autor: kraqsek »

Witam.
Chciałbym się dowiedzieć na temat domów z drewna. Interesuje mnie dom ok 100 m2. Szukałem po necie firm i jest ich dużo. Niewiem która wybrać. Mieszkam w krakowie więc do gór i górali nie daleko :) Znalazłem tu na forum że ktoś buduje domy tradycyjne za 1000zl m2.
A traz kilka pytań. Jaki dom bardziej się opłaca z drewna czy tradycyjny (pustak. cegla, ytong itd) Jaki lepiej wybudować dom z bali czy szkielet? Ile taki dom kosztuje? Może ktoś zna profesjinalna firme (górali) która wybuduje dom?
Licze na odpowiedzi :)

Tomasz_Brzeczkowski
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Tomasz_Brzeczkowski »

O rachunkach za eksploatacje i komforcie wypoczynku czy pracy, decyduje skuteczna izoloacja termiczna i wentylacja, a nie konstrukcja. Mozesz więc spotkać ludzi zadowolonych i niezadowolonych z domu z bali, ze szkieletu, muru i itp. Lepiej rozmawiać kompleksowo, czyli nad projektem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porozmawiajmy o wykonawcach”